Ruo­ka­ta­pah­tu­ma veti Pilk­kee­seen 1 200 kävijää Ro­va­nie­mel­lä – yleisö valitsi suo­si­kik­seen tu­lo­kas­ra­vin­to­lon an­nok­sen

Smakun tuottaja Laura Pulkkinen on tyytyväinen Rovaniemen ruokatapahtuman suosioon.
Smakun tuottaja Laura Pulkkinen on tyytyväinen Rovaniemen ruokatapahtuman suosioon.
Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemellä tänä viikonloppuna päättynyt Smaku-tapahtuma voi saada jatkoa.

– Jatkoa toivoivat sekä ravintolat että asiakkaat. Olisi aivan mahtavaa järjestää tapahtuma myös ensi vuonna ja suunnitella mahdollisesti jotain pienimuotoista smakuilua jo ennen sitä Rovaniemellä, kertoo tapahtuman tuottaja Laura Pulkkinen.

Ensimmäistä kertaa Rovaniemellä järjestetyssä Smaku-tapahtumassa rovaniemeläisravintolat myivät 5–7 euron maisteluannoksia kahden viikon ajan.

Smaku-viikot huipentuivat lauantaina Tiedekeskus Pilkkeessä järjestettyyn päätapahtumaan, jossa oli mukana kaikki ravintolat. Päätapahtumaan osallistui noin 1 200 henkilöä. Jono oli ulko-ovelle saakka lähes koko tapahtuman ajan.

Tapahtumassa yleisö äänesti parhaan annoksen. Makuaarre 2019 -palkinnon voitti marraskuussa avannut ravintola Nabo. Voittaja-annoksessa oli selleriä, pähkinää, vuodenjuustoa ja kirnupiimää.

Ruoka kiinnosti rovaniemeläisiä viikonloppuna.
Ruoka kiinnosti rovaniemeläisiä viikonloppuna.