Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ruo­ka­pu­la Af­ga­nis­ta­nis­sa vai­keu­tuu ke­hi­tys­ra­ho­jen kai­kot­tua – Suo­ma­lai­nen avus­tus­työn tekijä: "Lapset ovat nä­län­hä­dän par­taal­la"

Kansainvälisellä Punaisella Ristillä on vaikeuksia saada riittävästi rahaa afgaanisiviilien auttamiseksi, vaikka miljoonaa afgaanilasta uhkaa nälkiintyminen. Punainen Risti toivoo poliittista ratkaisua maan hälyttävään tilanteeseen.

Kansainvälisellä Punaisella Ristillä on vaikeuksia saada riittävästi rahoitusta humanitaarisella avulle Afganistanissa, vaikka maailmalle on levinnyt kuvia sairaaloihin tuoduista nälkiintyneistä lapsista.

– Kansainvälisen Punaisen Ristin hätäapuvetoomus, joka on tarkoitettu kuivuudesta kärsivien ihmisten ja maan sisäisten pakolaisten auttamiseen, on todella alirahoitettu, kertoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Tiina Saarikoski.

Kansainväliset rahoittajat empivät Afganistanin tukemista, koska ovat huolissaan tuen ohjautumisesta Taleban-hallinnolle. Saarikoski arvelee, että rahoittajia pelottaa myös imagohaitta.

– Tilanne Afganistanissa on kriittinen, eikä ole parantunut ja ruokapulaongelma on kärjistynyt.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.