siitepöly: Koivun sii­te­pö­ly vaivaa jo La­pis­sa­kin, mutta voi­mak­kain vaihe on vielä edessä

Ruka avasi talven las­ket­te­lu­kau­den en­sim­mäi­se­nä – tun­tu­riin saapui ava­jais­päi­väk­si hento lu­mi­sa­de

Ensimmäisinä Rukan rinteeseen pääsivät Oiva ja Jussi Paakkari Tampereelta. Lumilautailija Enni Rukajärvi oli mukana Rukan talvikauden avajaisissa.
Ensimmäisinä Rukan rinteeseen pääsivät Oiva ja Jussi Paakkari Tampereelta.
Ensimmäisinä Rukan rinteeseen pääsivät Oiva ja Jussi Paakkari Tampereelta.
Kuva: Simo Vilhunen

Ruka avasi laskettelurinteensä perjantaina. Laskettelukausi avattiin perjantaina Rukalla talvisissa tunnelmissa. Aamu alkoi kirkkaassa pakkasäässä ja rinteiden avauduttua klo 9:30 tunturiin saapui myös hento lumisade, kuvaillaan Rukakeskuksen tiedotteessa.

Saaruan rinnealueella avattiin kaksi rinnettä, Saarua 12 ja Saarua 13.

Ruka avasi talvikauden ensimmäisenä hiihtokeskuksena Suomessa.Hiihtokeskuksessa avauspäivään valmistautuminen on aloitettu jo hyvissä ajoin viime talvena.

–Kauden avaukseen on itseasiassa aloitettu valmistautumaan jo viime tammikuussa, jolloin on tehty rinteeseen lumitykeillä tämä lumi valmiiksi, kertoo Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen.

Kesän yli 110 000 kuutiometrin kokoinen lumimäärä säilöttiin eristeiden alla, ja rinteiden valmistelu laskettelukauden avaukseen aloitettiin tämän viikon alussa.

Avauspäivän aamuna gondolin ala-asemalle oli kerääntynyt suuri joukko laskettelijoita jo hyvissä ajoin ennen rinteiden avausta. Paikalla oli myös Suomen lumilautailun maajoukkue, muun muassa kotirinteessään laskeva Enni Rukajärvi.