Ro­va­nie­mi siirtyi ko­ro­na­epi­de­mian pe­rus­ta­sol­le

Lomakautena toimittu turvallisesti, ohjeita tulee yhä noudattaa.

Turvallisuusohjeita tulee yhä noudattaa, jotta koronatilanne pysyisi hallinnassa jatkossakin, LSHP:n koronakoordinaatioryhmä muistuttaa.
Turvallisuusohjeita tulee yhä noudattaa, jotta koronatilanne pysyisi hallinnassa jatkossakin, LSHP:n koronakoordinaatioryhmä muistuttaa.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Rovaniemellä on siirrytty koronapidemian perustasolle.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) raportin taudin ilmaantuvuusluku oli Lapin sairaanhoitopiirin alueella 13,7 tapausta 100 000 asukasta kohti mukaan kahden viimeisen viikon osalta, mikä on valtakunnan tasolla toiseksi matalin.

Kahden viimeisen viikon aikana alueella on todettu kymmenkunta yksittäistä tartuntatapausta viikossa, joista suurin osa ulkopaikkakuntalaisilla. Tartuntaketjuja ei ole syntynyt ja taudin ilmaantuvuusluku on selvässä laskussa.

Sairaanhoitopiirin alueella on otettu edelleen runsaasti koronatestejä. Viime viikolla tehtiin 3839 koronatestiä, joista positiivisten osuus oli 0,21 prosenttia.

Lomakautena toimittu turvallisesti, ohjeita tulee yhä noudattaa

Lapin sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan Lapissa on toimittu lomakautena koronaturvallisesti ja noudatettu annettuja ohjeita hyvin.

Jotta tilanne pysyisi jatkossakin hyvänä, sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä muistuttaa tartuntojen leviämisen estämiseksi annetuista turvallisuusohjeista:

Käsi- ja yskimishygieniasta tulee huolehtia, ihmisjoukkoja välttää, kasvomaskia käyttää ja pitää kahden metrin turvaväliä. Lievissäkin oireissa tulee hakeutua koronatestiin.

Korkeakoulut voivat palata lähiopetukseen, etätyösuositus pysyy voimassa

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä päätti keskiviikkona suosituksista, jotka ovat voimassa toukokuun 3. päivä asti.

Yli 16-vuotiaiden sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta voi jatkaa toimintaa huomioiden terveysturvallisuusohjeet ja voimassa olevat aluehallintoviraston päätökset.

Korkeakoulut voivat palata lähiopetukseen, kuitenkin huomioiden lähikontaktien minimointi ja maskisuositus ja muut terveysturvallisuusohjeet.

Yksityistilaisuuksien henkilömäärä suositellaan rajaamaan korkeintaan 20 henkilöön. Etätyösuositus pidetään edelleen voimassa.

Maskeja käytetään koulussa, varhaiskasvatuksessa voi vaihtaa visiiriin

Maskisuositus pidetään THL:n kiihtymisvaiheen suosituksen mukaisena. Myös kouluilla on edelleen tärkeää noudattaa maskisuositusta. Varhaiskasvatuksessa voidaan kuitenkin lasten vuorovaikutuksen kehittyminen huomioiden käyttää maskia harkiten tilanteen mukaan ja siirtyä käyttämään enemmän visiiriä.

Lisäksi pidetään voimassa suositus välttää matkustamista epidemian leviämisvaiheessa oleville alueille, yli sairaanhoitopiirin rajojen.

Rovaniemen kaupunki jatkaa koronarokotteiden antamista. Ajan rokotukseen voivat nyt varata 70 vuotta täyttäneet.