Tähtijuttu: Saa­ri­se­län uuden pol­ku­juok­su­ta­pah­tu­man rei­til­lä piti muistaa sulkea po­ro­ai­ta ja odottaa ka­ve­rei­ta

Kuvakertomus: Ensin soi huu­li­harp­pu, ja sitten varsat as­te­li­vat raadin eteen

Ro­va­nie­mi siirsi penk­ka­rit ja van­ho­jen tanssit huh­ti­kuul­le – "Ha­luam­me turvata yliop­pi­las­kir­joi­tuk­set"

Lyseonpuiston lukiolaisia penkkariajelulla viime vuoden helmikuussa.
Lyseonpuiston lukiolaisia penkkariajelulla viime vuoden helmikuussa.
Kuva: Jouni Porsanger

Rovaniemellä on päädytty siirtämään lukioiden penkkarit ja vanhojen tanssit huhtikuun puoliväliin. Alunperin penkkarit piti järjestää 11. helmikuuta ja vanhojen tanssit 12. helmikuuta.

– Olemme halunneet minimoida koronariskin erityisesti ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat opiskelijat huomioiden. Siksi nämä tapahtumat järjestetään vasta kirjoitusten jälkeen, sanoo palvelualuepäällikkö Kai Väistö Rovaniemen kaupungin koulutuspalveluista.

Väistön mukaan tapahtumien suunnittelussa on huomioitu myös opiskelijoiden mielipide, jota on selvitetty kyselyllä.

Vanhojen tanssit vain omilla kouluilla

Penkkarit järjestetään koronatilanteen niin salliessa 15. huhtikuuta ja vanhojen tanssit 16. huhtikuuta. Vanhojen tanssit pidetään poikkeuksellisesti vain omilla kouluilla Lyseonpuiston lukiossa ja Ounasvaaran lukiossa. Perinteistä yhteistä tanssiesitystä Lappi-Areenalla ei järjestetä.

– Kumpikin lukio järjestää kaksi esitystä omalla koulullaan: yksi esitys on muille opiskelijoille ja toinen huoltajille. Yleisö voi olla paikan päällä, jos koronatilanne sen sallii. Jos voimassa on koronarajoituksia, esitykset striimataan ja yleisömäärää rajoitetaan, Väistö kertoo.

Vuonna 2022 vanhojen tanssit on tarkoitus järjestää jälleen normaaliin tapaan Lappi-Areenalla yhteistyössä Lapin sotilassoittokunnan kanssa.