Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Linnan juhlat: Kättely on par­hail­laan käyn­nis­sä, en­sim­mäi­se­nä vuo­ros­sa oli Eli­sa­beth Rehn

Linnan juhlat: Tuomas Aslak Juuson isoi­soi­sä oli en­sim­mäi­nen Linnan juhliin kut­sut­tu saa­me­lai­nen

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ro­va­nie­mi pakenee vas­tuu­taan

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sote-palveluista määrittää tarkasti, mitä kunnan tulee tehdä ja miten. Rovaniemen päättäjät ovat heränneet kansalaisten hätään puolustelemalla toimiaan, jotka eivät täysin ole linjassa lain kanssa (LK 18.9. ja 23.9.). Sosiaali- ja terveydenhuolto on tukeutunut johonkin muuhun kuin ennakointiin ja suunnitteluun.

Rovaniemellä on uutisoitu hoitajapulasta, mutta myös -paosta. Mitä asioista vastaavat ovat tehneet, kun toimia olisi pitänyt budjetoida ja suunnitella siten, että resursseja hoitotyöhön olisi tarjolla? Ei ole muiden vastuulla, miten sairaalan leikkausjonot hoidetaan, mihin potilaat sijoitetaan tai kuinka paljon henkilökuntaa on saatavilla. Se on sote-viranomaisen vastuulla.

On hienoa, että muutama Rovaniemen päättäjä on uskaltautunut antamaan nimelläänkin palautetta. Olen saanut itsekin muutamalta sote-virkailijalta ystävällistä palautetta, myötätuntoakin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.