Ro­va­nie­men wanhat mark­ki­nat siir­ty­vät ensi vuoteen – tänä syksynä luvassa kaksi pie­nem­pää ta­pah­tu­maa

Kolmipäiväinen markkinatapahtuma palaa takaisin syksyllä 2022.

Edellisen kerran wanhat markkinat järjestettiin elokuussa 2019.
Edellisen kerran wanhat markkinat järjestettiin elokuussa 2019.
Kuva: Jouni Porsanger

Rovaniemen wanhoja markkinoita ei järjestetä tänäkään syksynä. Tapahtumaa järjestävä RWM ry päätti asiasta kokouksessaan toukokuun lopulla.

– Viime vuonna olimme vielä optimistisia. Nyt ajatus siitä, että elokuussa 30 000 ihmistä kerääntyisi pienelle alueelle viikonlopun aikana, tuntui liian epätodennäköiseltä. Markkina-alueelle tulee kuitenkin ihmisiä aina ympäri Suomen, yhdistyksen tiedottaja Johan-Eerik Kukko kertoo.

Päätöksen pitkittyessä myös aikapaine tuli vastaan. Markkinoiden suunnitteluun ja toteutukseen kuluu yleensä vuodenpäivät.

– Vaikka elokuu näyttää rajoitusten valossa lupaavalta, talkoolaisia olisi ollut vaikea saada näin lyhyellä varoitusajalla enää kasaan.

Rovaniemen wanhat markkinat peruttiin myös viime vuonna. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 2009 alkaen Jätkänpuistossa ja vanhalla torilla.

Edelliset markkinat vietettiin syksyllä 2019.

– Ihmiset ovat olleet tilanteesta pahoillaan, mutta ymmärtäväisiä. Hyväntekeväisyys on ollut toiminnan kulmakivi, joten tuntuu ikävältä, ettemme ole päässeet tätä työtä toteuttamaan, Kukko kertoo.

Täysin tyhjin käsin ei tänä vuonna kuitenkaan jäädä, sillä yhdistys järjestää kaksi pienempää hyväntekeväisyystapahtumaa  syksyn aikana. Lordinaukiolla järjestetään 14. elokuuta lapsiperheille suunnattu tapahtuma, jonka ohjelmassa on muun muassa esityksiä, perinnepelejä ja karuselli.

Sen lisäksi Rovaniemen Teatterin Saivo-salissa järjestetään lokakuun 29. päivä RWM-hehkutusiltamat. Illan ohjelma on vielä suunnitteilla.

Tapahtumissa kerätään varoja yksinäisten ja varattomien vanhusten saattohoitotyöhön.