Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­men voit­to­kul­ku jatkuu suun­nis­tuk­sen maa­kun­ta­vies­tis­sä – Ou­nas­vaa­ran Hiih­to­seu­ra voitti mi­ni­vies­tin

Suunnistuksen mini- ja maakuntaviestit käytiin Napapiiri-Jukolan maisemissa Olleronvaarassa. Kilpailussa oli käytössä sama rastiväli tähtitieteellisen napapiirin kohdalla kuin mitä legendaarisella pitkälläkin yöllä Jukolan viestissä.

Miniviestissä oli mukana ilahduttavasti 9 joukkuetta ja viesti alkoi jännittävällä yhteislähdöllä tukireittisuunnistajien toimesta. Ounasvaaran Hiihtoseuran 3. joukkueen Ilmari Hietala toi joukkueensa ensimmäisenä vaihtoon, mutta miltei kaikki joukkueet vaihtoivat minuutin sisällä kärjestä.

Toiselle osuudelle lähtivät viestin pienimmät, sillä rastireitillä mukana oli suunnistajia alle 10-vuotiaiden sarjoista. Suunnistajat selvittivät reitin hienosti Ounasvaaran Hiihtoseuran 2. joukkueen Nuutti Hietalan päästäessä ankkurinsa matkaan ensimmäisenä. Viesti oli kuitenkin edelleen säilynyt tiukkana ja useallakin joukkueella oli mahdollisuudet aina viestin voittoon asti.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi