Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­men seu­ra­kun­ta lausui hal­lin­to-oi­keu­del­le kirk­ko­her­ran­vaa­lis­ta tehtyyn va­li­tuk­seen : "Eh­do­ka­sa­set­te­lus­ta vastasi tuo­mio­ka­pi­tu­li"

Rovaniemen seurakunta käsitteli tiistaina kokouksessaan Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle annettavaa lausuntoa koskien Pentti Tepsan kirkkoherranvaalista tekemää valitusta.

Kirkkoneuvosto toteaa, ettei se tai mikään mukaan Rovaniemen seurakunnan toimielin ei ole osallistunut kirkkoherranvaalin vaalisijoille asetteluun johtaneisiin arviointeihin tai haastatteluihin, vaan ne ovat olleet yksin Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin tekemiä.

Kirkkoherranvaalissa seurakunnan vaalilautakunnan tehtävänä on ollut vaalin ennakko- ja kotiäänestyksen sekä varsinaisen vaalipäivän äänestyksen toimittaminen sekä ääntenlaskenta.

Kirkkoherranvaalista Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen valittanut Pentti Tepsa vaatii hallinto-oikeutta kumoamaan vaalituloksen sen lainvastaisuuden vuoksi. Valituksen Tepsa perustaa muun muassa ikäsyrjintään. Tepsa toteaa olleensa yksi ansioituneimmista hakijoista jo kokemukseen nojaten, hän on oli toiminut hakijoista toiseksi pisimpään kirkkoherrana ja pappisuraa hänellä oli hakijoista eniten takanaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.