Kolumni: Las­ten­hoi­ta­jan hymy ei hyydy edes palk­ka­kuo­pas­sa

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on al­ka­nut: Kasperi Tyni nosti Mat­ka­kos­kel­ta yli 16-ki­loi­sen von­ka­leen – lähetä kuva omasta lo­hi­saa­liis­ta­si

Marjastus: Kesäkuu alkoi, mutta hal­la­kart­ta hohkaa si­ni­se­nä – Miten käy mus­tik­ka- ja hil­la­sa­don?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­men pää­kir­jas­to kesäksi väis­tö­ti­loi­hin kaup­pa­kes­kus Re­von­tu­leen

Rovaniemen pääkirjasto siirtyy kesäksi väistötiloihin kauppakeskus Revontuleen. Pääkirjasto on suljettu peruskorjauksen takia 1. toukokuuta lähtien 31. elokuuta saakka. Peruskorjauksen ajaksi pääkirjasto muuttaa väistötiloihin kauppakeskus Revontuleen entisen Postin tiloihin, kahvila Picnicin viereen.

Revontulen kauppakeskukseen kirjasto avataan suunnitelmien mukaan 9. toukokuuta. Kirjastonjohtaja Nina Sipolan mukaan kesän aukioloajoista ei ole vielä tehty päätöstä, mutta tarkoituksena on pyrkiä noudattamaan kauppakeskuksen erikoisliikkeiden aukioloaikoja. Auki oltaisiin siis myös lauantaisin ja sunnuntaisin.

Pääkirjasto suljetaan ensimmäinen toukokuuta. Jo edeltävällä viikolla, 25.–30. huhtikuuta, kirjasto on avoinna rajoitetusti: vain aula, lehtisalit ja Lapponica-sali ovat asiakkaiden käytössä kello 9–16. Sulkemisen takia pääkirjaston lainoille saa maalis- ja huhtikuussa hieman pidemmän laina-ajan: eräpäiviä ei tule ajalle 23.4.–15.5.2022.

Kaikki pääkirjaston aineisto ei mahdu 300 neliön tilaan kauppakeskuksessa, joten väistötiloissa toimivasta pääkirjastosta tulee lähikirjaston kaltainen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.