Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ro­va­nie­men lau­ta­kun­nat saavat pää­tös­val­tan­sa ta­kai­sin – ko­kous­ten jär­jes­tä­mi­nen on­nis­tuu nyt etä­yh­teyk­sin

Myös kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavaan kokoukseensa sähköisesti.

Rovaniemen kaupungin lautakunnat aloittavat etäkokoukset tällä viikolla. Ensimmäisenä kokoontuu perusturvalautakunta 22. huhtikuuta.

Lautakuntien päätösvalta on ollut kuukauden ajan siirrettynä kaupunginhallitukselle poikkeustilanteen vuoksi. Kaupunginvaltuuston hyväksymä toimivallan siirto on ollut voimassa siihen saakka, kunnes toimielinten sähköinen päätöksentekokyky saadaan toimimaan.

Lautakuntien kokoukset ovat suljettuja kokouksia. Laki edellyttää, että niissä käsiteltävät salassa pidettävät tiedot ja käydyt keskustelut eivät saa olla ulkopuolisten kuultavissa, kopioitavissa tai nähtävissä. Vain valtuuston kokoukset ovat yleisölle avoimia.

Rovaniemen kaupungin sähköisten kokousten käynnistämistä on valmisteltu yhteistyössä toimielinten sihteerien, asianhallinnan ja tietohallinnon kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.