Ro­va­nie­men kult­tuu­ri­toi­mi käyn­nis­ti esi­tys­haun kevään kult­tuu­ri­ka­len­te­riin – Ha­ku­ai­kaa mar­ras­kuun loppuun

Esityksiä on muun muassa päiväkodeilla ja kouluilla.

Esityksiä on muun muassa kulttuuritalo Wiljamissa.
Esityksiä on muun muassa kulttuuritalo Wiljamissa.
Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto käynnistää esityshaun kevään 2020 ohjelmistoon. Avoin haku on suunnattu kaikille teattereille, orkestereille sekä esittävän taiteen vapaan kentän toimijoille.

Hakuaikaa on marraskuun loppuun, ja hakemus pitää tehdä sähköisesti. Myöhästyneitä tai muilla keinoilla toimitettuja hakemuksia ei huomioida.

Rovaniemen kaupungin kulttuuripalveluissa toimiva kulttuuritoimisto vastaa yleisten kulttuuripalvelujen tuottamisesta laajalla kaupunkialueella. Kuntien kulttuuritoimintalain mukaisesti tavoitteena on tuottaa eri kohderyhmille monipuolista kulttuuritarjontaa, joka tukee yhdenvertaista taide- ja kulttuuripalvelujen saatavuutta ja saavutettavuutta sekä vahvistaa kuntalaisten osallisuutta ja kulttuurin ja taiteen ammattimaisia toimintaedellytyksiä.

Kulttuuritoimisto järjestää kulttuuripalveluita kouluissa, päiväkodeissa, ikäihmisten päiväkeskuksissa ja ympärivuorokautisen hoivan yksiköissä, kylien alueella sekä keskustan matalan kynnyksen toimipaikoissa kuten kulttuuritalo Wiljamissa, Mondella ja Rovaniemen kaupunginkirjastolla. Säännölliseen toimintaan kuuluu muun muassa TÄ! -kulttuuriklubi, joka tarjoilee erilaisia elämyksiä esittävän taiteen kentältä.

Ohjelmistovalinnoissa kiinnitetään huomiota taiteellisen laadun ohella siihen, miten esitykset ja konsertit soveltuvat vaihteleviin esitystiloihin ja kiertuetoimintaan. Valittujen hakijoiden kanssa neuvotellaan ja sovitaan erikseen käytännön yksityiskohdista sekä aikatauluista.

Sähköinen hakulomake: kulttuuritoimistoroi.artcurator.io