Ro­va­nie­men ko­ti­seu­tu­mu­seo ottaa Kan­sain­vä­li­se­nä mu­seo­päi­vä­nä va­ras­läh­dön kesään

Kesäkausi avataan kotiseutumuseossa kesäkuun alussa. Museo näyttelyineen on avoinna syyskuun loppuun saakka.
Kesäkausi avataan kotiseutumuseossa kesäkuun alussa. Museo näyttelyineen on avoinna syyskuun loppuun saakka.
Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen kotiseutumuseo Pöykkölässä ottaa varaslähdön kesään Kansainvälisenä museopäivänä 18. toukokuuta. Silloin kotiseutumuseo on avoinna ilman pääsymaksua, ja museokahvilassa voi nauttia päiväkahvit.

Varsinainen kesäkausi museossa alkaa 1. kesäkuuta. Samalla siellä avataan kaksi tekstiilinäyttelyä.

Navettaan tulee näyttely Aikamatka vaatteeseen, jossa on esillä asuja museon kokoelmista. Kesänavettaan tuodaan esille Lapin yliopiston tekstiilitaiteilijaryhmän yhteisöllinen tekstiilitaideteos Times Gone by, Times Present, jossa Rovaniemen kotiseutumuseossa valokuvatut yksityiskohdat on tuotu osaksi installaatiota kankaanpainannan ja jacquard-kudonnan keinoin.

Juhannusaattoa museossa vietetään koko perheen tapahtumalla, jossa on perinneleikkejä, musiikkia ja tarjoilua ja lopuksi lipunnosto. Museo osallistuu myös Suomalaisen kuvataiteen päivään 10. heinäkuuta.

Heinäkuun perinteisiä tapahtumia, Marjetanjuhlaa ja Virsiseuroja, museolla ei koronan vuoksi tänä vuonna järjestä.

Kotiseutumuseota ylläpitää Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry, joka täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Yhdistys viettää juhlapäiväänsä Sadonkorjuumarkkinoiden alla 9. syyskuuta. Sadonkorjuumarkkinat järjestetään museon pihapiirissä 11.–12. syyskuuta.

Rovaniemen kotiseutumuseo (Pöykköläntie 4) on avoinna ti 18.5. klo 12–18. Vapaa pääsy.