Mainos

Ro­va­nie­men Kehitys Oy in­teg­roi­tui o­sak­si Ro­va­nie­men kau­pun­gin y­ri­tys- ja elin­kei­no­pal­ve­lu­ja

Tammikuussa 2020 yritysneuvontaan ja kehittämispalveluihin erikoistunut Rovaniemen Kehitys Oy siirtyi osaksi laajempaa elinvoimapalveluiden toimialaa. Yritystä vasta suunnittelevien ja yritysasiakkaiden ulottuvilla on nyt yksi palvelutarjotin. Palvelemme tutussa osoitteessa Ainonkatu 1.

”Vaikka yritys- ja elinkeinopalveluissa tapahtuu isoja muutoksia, niin yrityskentän tarpeisiin vastataan jatkossakin. Yrittäjien ja yrittäjiksi aikovien tarpeet eivät ole muuttuneet, vaikka tapa tuottaa yrityspalveluja onkin nyt muutoksessa”, toteaa Rovaniemen kaupungin elinvoimapalvelujen toimialajohtaja Jukka Kujala.
”Vaikka yritys- ja elinkeinopalveluissa tapahtuu isoja muutoksia, niin yrityskentän tarpeisiin vastataan jatkossakin. Yrittäjien ja yrittäjiksi aikovien tarpeet eivät ole muuttuneet, vaikka tapa tuottaa yrityspalveluja onkin nyt muutoksessa”, toteaa Rovaniemen kaupungin elinvoimapalvelujen toimialajohtaja Jukka Kujala.

Rovaniemen elinkeinopalveluissa puhaltavat uudet tuulet. Vuonna 2019 kaupunginvaltuuston käynnistämän, talouden ja toiminnan uudistamisohjelman myötä yritysneuvontaan ja kehittämispalveluihin erikoistunut Rovaniemen Kehitys Oy:n toiminta lakkautettiin ja yrityspalvelut liitettiin osaksi elinvoimapalveluiden toimialaa. Muutos astui voimaan 1.1.2020. Mikä tarkalleen ottaen on muuttunut?

– Keskeisintä on se, että nyt yrityspalvelualan asiantuntijat ovat liittyneet osaksi elinvoimatoimialojen laajaa kokonaisuutta, minkä ansiosta tieto eri palvelualojen välillä kulkee tehokkaammin ja myös yrittäjien tarpeisiin pystytään reagoimaan nopeammin, toteaa Rovaniemen kaupungin elinvoimapalvelujen toimialajohtaja Jukka Kujala.

Elinvoimatoimialan alla toimivat jatkossa niin elinkeino- ja yrityspalvelut, maakäytön suunnittelupalvelut, yhdyskunta- ja kunnallistekniset palvelut, paikkatieto- ja tonttipalvelut, kansainväliset palvelut, maaseudun- ja kylienkehittämispalvelut, työllisyyspalvelut, ympäristövalvonta kuin erilaiset kehittämishankkeetkin.

– Asiakkaiden ulottuvilla on yksi palvelutarjotin, jolta voi poimia kerralla kaikki tarvittavat yritys- ja elinkeinoelämän palvelut. Me puolestamme pystymme tarjoamaan entistä suunnitelmallisempaa palvelua elinvoimatoimialan eri osa-alueilla. Myös rekrytointiin ja työvoiman tarpeeseen liittyviä kysymyksiä voidaan käydä läpi entistä tehokkaammin, Kujala havainnoi.

Yrityspalvelusetelit

Muutos on vielä tuore ja toimintatapoja kehitetään edelleen. Yksi ajankohtaisimmista kehitysaskeleista on tammikuussa kaupunginhallituksessa hyväksytty päätös jatkaa yrityspalvelusetelin ohjekirjan valmistelua. Tänä keväänä pitäisi siis avautua ensimmäinen haku, jossa Rovaniemellä toimipaikkaansa pitävät yritykset voisivat hakea 2500 euron ja 5000 euron arvoisia seteleitä. Niiden tuella yritykseen voitaisiin ostaa asiantuntijapalveluja edistämään yritysten kehityshankkeita ja tukemaan kasvuedellytyksiä.

– Setelin voisi käyttää esimerkiksi kansainvälistymiseen, tuotekehitykseen, markkinointiin tai muihin hyvin suunniteltuihin hankkeisiin. Yrityksillä on näissä 20 % omavastuuosuus ja me tuemme loput 80 %. Seteleitä on alustavasti budjetoitu jaettavaksi kolme kertaa vuodessa, Kujala kertoo.

Yrityspalvelusetelit ovat yksi esimerkki toimenpiteistä, joihin uusi yritys- ja elinkeinopalvelujen palvelualue haluaa jatkossakin panostaa kaupungin yritys- ja elinkeinoelämän elinvoiman ylläpitämiseksi.

– Tämä tuo mukanaan paljon positiivista puolin ja toisin. Toivomme, että uusi toimintamalli hyödyttää yrittäjiä entistä paremmin, Kujala summaa.