kolumni: Tunnen itseni yk­si­näi­sek­si, ja sen myön­tä­mi­nen no­lot­taa

pääkirjoitus: Sopu hoi­ta­ja­liit­to­jen pitkän työ­kiis­taan tär­kein­tä, kiis­te­ly voit­ta­jis­ta ja hä­viä­jis­tä toiss­si­jais­ta

Tilaajille

Ro­va­nie­men Jää­kä­ri­pri­kaa­tin ka­sar­mia 19 on pe­rus­kor­jat­tu yh­dek­säl­lä mil­joo­nal­la eurolla – Katso, miltä uusittu kasarmi näyttää

Perusparannuksessa on uusittu kasarmin kaikki tilat, talotekniikka, julkisivu ja vesikatto sekä alapohjakin suurelta osin.

Uusittu tupa. Sisätilat ovat avarat, modernit ja niiden valaistus on helposti muokattavissa vastaamaan käyttötarpeita.
Uusittu tupa. Sisätilat ovat avarat, modernit ja niiden valaistus on helposti muokattavissa vastaamaan käyttötarpeita.
Kuva: Kaisa Sirén

Jääkäriprikaatin kasarmin 19 peruskorjaus Rovaniemellä valmistuu kesäkuun lopussa. Kasarmin sisätilat on uusittu täysin Senaatin ja Puolustusvoimien yhteistyössä laatimaa työ- ja oppimisympäristökonseptia hyödyntäen. Perusparannuksen on toteuttanut Senaatti-kiinteistöt ja sen kokonaiskustannukset ovat noin yhdeksän miljoonaa euroa.

Senaatti-kiinteistöjen tiedotteen mukaan perusparannuksessa on uusittu kasarmin kaikki tilat, talotekniikka, julkisivu ja vesikatto sekä alapohjakin suurelta osin. Tuvat ja kouluttajien työtilat on nykyaikaistettu. Latauspisteitä riittää jokaiselle varusmiehelle aivan punkan vierestä, ja uudet kierrätyshuoneet helpottavat jätteiden oikeanlaista käsittelyä.