Ro­va­nie­mel­lä val­mis­tel­laan pe­rus­kou­lu­jen avaa­mis­ta – huol­ta­jil­le lä­he­te­tään toi­min­ta­oh­jeet ensi viikon aikana

Rovaniemellä koronavirustilanne on erittäin rauhallinen, kaupunki tiedottaa.

Rovaniemellä valmistellaan koulujen avaamista 14. toukokuuta alkaen.
Rovaniemellä valmistellaan koulujen avaamista 14. toukokuuta alkaen.
Kuva: Jussi Leinonen

Suomen hallitus linjasi 29. huhtikuuta, että peruskoulut siirtyvät lähiopetukseen 14. toukokuuta alkaen. Rovaniemen kaupunki tiedottaa, että tähän on valmistauduttu kaupungissa jo etukäteen ja Rovaniemellä valmistellaankin nyt peruskoulujen avaamista hallituksen linjausten mukaisesti.

Huoltajille asiasta on tiedotettu Wilman kautta ja tarkemmat ohjeet kouluun palaamiseksi annetaan ensi viikon aikana.

Tarkempia ohjeita laaditaan niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin. Ohjeistuksissa huomioidaan mahdollisimman kattavasti poikkeustilan jälkeen lähiopetukseen oleellisesti liittyvät asiat, kuten oppitunnit, kouluruokailu, koulukuljetukset, hygieniamääräykset ja -ohjeet, iltapäiväkerhotoiminta, poissaolokäytännöt, sekä oppilas- ja kouluterveydenhuolto.

Huoltajia pyydetään seuraamaan kouluilta tulevaa Wilma-viestintää aktiivisesti.

Rovaniemen tilanne rauhallinen koronaviruksen osalta

Rovaniemellä koronavirustilanne on erittäin rauhallinen, kaupunki tiedottaa.

Koko Lapin sairaanhoitopiirin alueella on todettu viimeisen viikon aikana yksi uusi tartunta ja kaikki tartuntaketjut on pystytty jäljittämään. Lapin alueella Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on meneillään koronavirusepidemia.

Poikkeusolojen johtoryhmä haluaa muistuttaa kaikkia kuntalaisia siitä, että tarpeetonta liikkumista tulee edelleen välttää ja noudattaa epidemian ehkäisyyn annettuja ohjeita.

Rovaniemi-avusta on tällä hetkellä soitettu noin 4100 puhelua ikäihmisille. 80 prosentilla tavoitetuista asiat ovat kunnossa. Kaikki kuntalaiset voivat myös itse soittaa Rovaniemi-apuun, mikäli heillä on huolta pärjäämisestään poikkeusolojen aikana.

Lisätietoa Rovaniemi-avusta on saatavilla kaupungin verkkosivuilla.

Kaupunkilaisten matalan kynnyksen COVID-19 näytteenotto aloitetaan maanantaina 4.5.

Lue myös: Lapissa aletaan ensi vii­kol­la testata lie­väoi­rei­sia: "Meillä on tes­ti­vä­li­neis­töä ja ka­pa­si­teet­tia yli tämän ny­kyi­sen tar­peen"