Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Ro­va­nie­mel­lä sattui il­ta­päi­väl­lä maan­jä­ris­tys

Rovaniemellä on sattunut maanantai-iltapäivänä kello 13.09 maanjäristys.

– Maanjäristys on paikantunut lentoaseman itäpuolelle ja se oli voimakkuudeltaan 1,9 magnitudia, Seismologian instituutin seismologi Kati Oinonen kertoo.

Myös Rovaniemellä Paavalniemessä on sattunut maanantaina järistys, mutta tätä havaintoa ei ole vielä vahvistettu maanjäristykseksi.

Oinosen mukaan 1,9 magnituden vahvuisia maanjäristyksiä sattuu Suomessa vuosittain muutamia. Seismologian instituutti on saanut tapahtuneesta paljon ilmoituksia.

– Se johtuu siitä, että tämä on tapahtunut niin lähellä kaupunkia. Tämän vuoden suurin maanjäristys on sattunut Enontekiöllä ja se oli voimakkuudeltaan 2,8 magnitudia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.