Vesistöt: Ve­si­lii­ken­teen ra­joi­tuk­sia päi­vi­te­tään Ro­va­nie­men kes­kus­tan alueel­la – ta­voit­tee­na hillitä ve­si­skoot­te­rei­den ai­heut­ta­mia hait­to­ja

Maastopalot: Kulotus oli mennä metsään tällä kertaa Po­siol­la, pe­las­tus­lai­tos va­roit­taa kui­vuu­des­ta

Ro­va­nie­mel­lä kuul­laan me­tal­lia maa­lais­tyy­lil­lä, kun Bi­le­fes­tit saa vie­raak­seen Steve ’n’ Sea­gull­sit

Steve 'n' Seagulls on viisimiehinen kokoonpano, jonka soitinarsenaaliin kuuluvat muun muassa banjo, mandoliini, rummut, kontrabasso, haitari, kitara ja huilu.
Steve 'n' Seagulls on viisimiehinen kokoonpano, jonka soitinarsenaaliin kuuluvat muun muassa banjo, mandoliini, rummut, kontrabasso, haitari, kitara ja huilu.

Rovaniemeläisen ravintola Valdemarin Bilefestit on uusi tapahtuma, jonka pääesiintyjäksi tulee Steve ’n’ Seagulls Jyväskylästä. Country-yhtye on valloittanut maailmaa esittämällä bluegrass-versioita tunnetuista hard rock- ja metallikappaleista. Nykyisin yhtyeen ohjelmistossa on myös omaa tuotantoa.

Steve ’n’ Seagulls on perustettu vuonna 2010, mutta sen tie maailmanmaineeseen alkoi vuonna 2014 kuvatuista videoista. Banjovetoinen versio AC/DC:n Thunderstruck -biisistä oli läpilyönti: musiikkivideo on saavuttanut nyt jo yli 105 miljoonaa katsontakertaa YouTubessa.

Yhtyeen videot pääsivät kansainvälisiin musiikkijulkaisuihin ja niiden myötä avautuivat myös keikat. Steve ’n’ Seagulls on keikkaillut yli 30 maassa neljällä eri mantereella.

Steve'n'Seagulls on julkaissut neljä kokopitkää levyä, joista tuorein ilmestyi marraskuussa 2020. Yhtyeen piti lähteä kansainväliselle levynjulkaisukiertueelle, mutta korona muutti kaiken.

Tänä kesänä Steve'n'Seagulls on keikkaillut kotimaan lisäksi Ruotsissa. Loppuvuodeksi yhtyeelle on sovittu useita Englantiin, Ranskaan ja Ruotsiin.

Vierailevan tähden lisäksi Bilefestien meininkiä pitää yllä rovaniemeläinen bilemusiikin lähettiläs, The Bilebändi. Yhtyeen soittolistalla on uusimpia radiohittejä sekä kaikkien tuntemia pop-, rock- ja diskohittejä eri vuosikymmeniltä.

Bilefestien kolmas esiintyjä on DJ Aleksanteri K, jonka Levin kävijät tuntevat varsinkin Vinkkarin after skistä. Aleksanteri K on viihdyttänyt juhlijoita jo vuosien ajan Levin ravintoloissa sekä erilaisissa tapahtumissa.

Bilefestit pe 6.8. Valdemarissa Rovaniemellä. Liput ennakkoon 20 e Valdemarista ja Pahasta Kurjesta, ovelta 25 e.