Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ro­va­nie­mel­lä kaik­kien aikojen te­ras­si­ke­sä – ydin­kes­kus­tas­sa enemmän te­ras­si­paik­ko­ja kuin Se­naa­tin­to­rin jät­ti­te­ras­sil­la


Hattrickin Mojtaba ja Kazem Rajabi kiittävät Rovaseudun Markkinakiinteistöjä ja Risto Saukkoriipiä joustavasta palvelusta. Terassin lupa-asiat hoituivat muutamassa päivässä.
Hattrickin Mojtaba ja Kazem Rajabi kiittävät Rovaseudun Markkinakiinteistöjä ja Risto Saukkoriipiä joustavasta palvelusta. Terassin lupa-asiat hoituivat muutamassa päivässä.

Rovaniemellä on tiedossa kaikkien aikojen terassikesä. Vaikka Rovaniemen ydinkeskustaan ei perustettu niin kutsuttua suurterassia, löytyy pelkästään kävelykadun ja Lordinaukion alueelta tänä kesänä yhteensä yli 1 020 terassipaikkaa. Helsingin Senaatintorin jättiterassille on tulossa vajaat 500 asiakaspaikkaa.

Rovaniemen mittavat terassilaajennukset ovat yksi kaupungin toimista, joilla halutaan edistää ravintolatoiminnan toipumista koronakriisin aikana ja jälkeen, kerrotaan Business Rovaniemen tiedotteessa. Kävelykadulla ja Lordinaukiolla toimivat ravintolat ovat saaneet maksutta lisätilaa terassitoimintaansa.

– Lähes kaikki keskustan terassit ovat lisänneet pöytäpaikkojaan. Jos lasketaan mukaan myös rannan tuntumassa sijaitsevat terassiravintolat, voi aurinkoisia päiviä ja kesäiltoja viettää Rovaniemen keskustassa yhtä aikaa jopa 1 500 ihmistä, laskee Risto Saukkoriipi Rovaseudun Markkinakiinteistöiltä.

Terassiravintolat ovat ideoineet tälle kesälle myös uusia perhepaikkoja.

– Moni kävelykadun ravintola on varannut perheille omia, rauhallisempia paikkoja, jotka vapautetaan kello 18 alkaen kaikkien asiakkaiden käyttöön, kertoo Saukkoriipi.

Ruokaa voi nauttia ulkoilmassa noin 400 terassipaikalla, ja pelkästään jäätelö- ja kahvipaikkojakin on noin sata.

Ropsin matsit jättiscreeniltä terassilla

Yksi uusista tulokkaista on Hattrickin terassilaajennus tekonurmineen ja palmuineen. Sporttibaarin uudet yrittäjät Mojtaba Rajabi ja Kazem Rajabi ovat laajentaneet baarinsa terassin 110-paikkaiseksi. Terassin reunalla on jättiscreeni, jolta näytetään muun muassa Ropsin pelit.

Ravintola Comico on avannut terassin kauppakeskus Revontulen edustalle.
Ravintola Comico on avannut terassin kauppakeskus Revontulen edustalle.