Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Ro­va­nie­mel­lä et­si­tään kau­pun­ki­kes­kus­ta­te­koa kil­pai­lun avulla – kil­pai­lu avataan per­jan­tai­na kä­ve­ly­ka­tu­ta­pah­tu­mas­sa

Uudessa kilpailussa haetaan tekoa, joka on vaikuttanut positiivisesti Rovaniemen kaupunkikeskustaan.

Kaupunkikeskustateko voi olla mikä tahansa Rovaniemen keskustaa elävöittänyt ja kaupunkilaisia ilahduttanut teko.
Kaupunkikeskustateko voi olla mikä tahansa Rovaniemen keskustaa elävöittänyt ja kaupunkilaisia ilahduttanut teko.
Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemellä etsitään kaupunkikeskustatekoa ensimmäistä kertaa. Uudessa kilpailussa haetaan tekoa, joka on positiivisesti vaikuttanut Rovaniemen keskustaan ja keskustassa oleviin ihmisiin.

Kilpailun tarkoituksena on korostaa kaupunkikeskustan merkitystä Rovaniemellä ja nostaa esille Rovaniemen kehittämistä eteenpäin vieviä ilmiöitä ja tekijöitä.

Kilpailun järjestävät yhdessä ROKKE – Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittämistyö ja kaupunkilehti Uusi Rovaniemi. Kaupunkikeskustateon pääsevät valitsemaan rovaniemeläiset yleisöäänestyksessä.

Kävelykatutapahtuma ja siivouspäivä

Kisa käynnistetään kävelykatutapahtuman yhteydessä perjantaina 28. toukokuuta. Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittäjät ovat silloin Lordinaukiolla kuulemassa kaupunkilaisten mielipiteitä. Tapahtumateltta on avoinna kävelykadulla kello 12–14.

– Teemapäivänä osallistumme myös yhteiseen Rovaniemen siivoushaasteeseen laittamalla keskustan kulmat ja korttelit kuntoon. Samalla haastamme yrittäjät ja kiinteistönomistajat katselemaan oman liikkeensä edustaa, kulmia ja takapihoja sillä silmällä, innostaa Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittämistyötä vetävä Miia Taivalantti.

Keskustan siivoustalkoot käynnistyvät Lordinaukiolta perjantaina kello 9, jolloin lähdetään siistimään ympäristöä yhdessä.

Ehdotukset pääsevät yleisöäänestykseen

Jokainen voi ehdottaa keskustatekoa kilpailuun. Ehdotuksen sisältö on vapaa.

Keskustateko voi olla pieni tai suuri. Se voi olla esimerkiksi mukava tapahtuma, onnistunut rakennus, upea valaistus, seinämaalaus tai mikä tahansa kaupunkilaisia ilahduttanut tai keskustan viihtyisyyttä lisännyt teko.

Kilpailuehdotukset on jätettävä 18. heinäkuuta mennessä. Kaikkien ehdotuksen jättäneiden kesken arvotaan kolme 100 euron Likiliike-lahjakorttia.

Kilpailuehdotuksista järjestetään yleisöäänestys Uuden Rovaniemen verkkosivuilla. Voittaja julistetaan elokuussa.

Kisan voittanut Rovaniemen kaupunkikeskustateko asetetaan ehdolle Elävät kaupunkikeskustat EKK ry:n valtakunnalliseen keskustatekokilpailuun elokuun lopussa.

Voit ehdottaa kaupunkikeskustatekoa lomakkeella, johon pääset tästä linkistä.