pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen yritys rat­kais­ta van­hus­hoi­van epä­koh­dat hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sel­la epä­on­nis­tui ja pahensi alan on­gel­mia – nyt hyvät neuvot ovat kalliit

kolumni: Koirasi osaa sen, mistä saatat vain haa­veil­la

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 5: Eevi, Reino, Piija ja Kek­ko­nen

Ro­va­nie­me­läi­nen Ossi Pel­to­nie­mi ta­voit­te­lee 50 ki­lo­met­rin Suomen en­nä­tys­tä maail­man suu­rim­mas­sa juok­su­ta­pah­tu­mas­sa – Lapin Lukko jär­jes­tää Ro­va­nie­mel­lä yh­teis­läh­dön

Ossi Peltoniemi osallistui Vappupinkaisuun Rovaniemellä Koskenkylän tiellä.
Ossi Peltoniemi osallistui Vappupinkaisuun Rovaniemellä Koskenkylän tiellä.
Kuva: Pekka Aho

Sunnuntaina 9. toukokuuta kello 14 Suomen aikaa yli 120 000 juoksijaa ympäri maailmaa lähtee liikkeelle samanaikaisesti Wings for Life World Run -sovelluksen kanssa. Rovaniemeläinen  maratoonari Ossi Peltoniemi tavoittelee tässä maailman suurimmaksi mainostetussa juoksutapahtumassa 50 kilometrin Suomen ennätystä.

Wings for Life on voittoa tavoittelematon selkäydinvammojen hoitoon keskittyvä organisaatio joka rahoittaa tutkimushankkeita ja kliinisiä tutkimuksia ympäri maailmaa. Vuodesta 2014 lähtien rahoitusta on kerätty Wings for Life World Run -juoksulla. Wings for Life-säätiön tukemaa tutkimusta tehdään myös Suomessa.

Vuoden 2020 Wings for Life World Runissa nähtiin  kovan luokan suomalaistulos kun rovaniemeläinen Ossi Peltoniemi ylsi 57,03 kilometrin juoksullaan maailmanlaajuisen tuloslistan TOP10 -parhaimmistoon.

Tänä vuonna Peltoniemen tavoitteena on rikkoa Wings for Life World Run 2021 sovellusjuoksuun osallistumisen yhteydessä myös nykyinen miesten 50 kilometrin Suomen ennätys. Juoksu tulee tapahtumaan viiden kilometrin virallisesti mitatulla pyörätiellä Rovaniemellä.

–Tässä on hyvä harjoitustalvi takana, joten uuden ennätyksen juokseminen pitäisi olla realistista. Tavoitteenani on väliaikana 50 kilometriä alle 3.11.33 ja jatkaa siitä niin pitkään kuin mahdollista catcher-autoa karkuun, Peltoniemi kertoo tapahtuman tiedotteessa.

Hyvän asian puolesta lenkkeilemään voi lähteä kuka tahansa ja se onnistuu ladattavan sovelluksen avulla missä vain. Tapahtumassa ei juosta mitään tiettyä matkaa, vaan niin pitkälle kunnes catcher-auto saavuttaa juoksijan.

Auto lähtee liikkeelle 30 minuuttia startin jälkeen ja pikkuhiljaa vauhtia nostamalla saavuttaa juoksijat. Maali on siinä, missä catcher-auto saavuttaa juoksijan. Virallinen Wings for Life World Run -sovellus pitää osallistujan ajan tasalla auton sijannista ja siitä, milloin se saavuttaa hänet.

Sovelluksen lataaminen on maksutonta. Juoksuun oikeuttava 20 euron rekisteröitymismaksu ohjataan lyhentämättömänä  selkäydinvammojen kansainväliseen tutkimustyöhön ja hoitoon.

Lapin Lukko järjestää Wings for Life World Run -tapahtuman yhteislähdön su 9.5. klo 14 Napapiiriltä.