Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Katso kuvat: Suur­har­joi­tuk­set toivat Lappiin uusien liit­to­lais­ten tais­te­li­joi­ta

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

RoPSin syys­ko­kous pe­ruun­tui uusien ko­koon­tu­mis­ra­joi­tus­ten takia

Rovaniemen Palloseuran piti järjestää syyskokouksensa tiistai-iltana kello 19.00. Tilanne kuitenkin muuttui kello 14 jälkeen, kun Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä päätti kieltää yli 20 hengen yleisötilaisuudet sekä yleiset kokoukset heti tiistaista alkaen. Kaupunki siirtyi koronatilanteen pahentumisen seurauksena perustasolta leviämisalueeksi.

– Kokous oli pakko perua. Ei viranomaismääräyksiä voi olla noudattamatta. Todella harmillinen tilanne, RoPSin seurajohtaja Risto Niva kertoo selvästi tympääntyneenä.

– Minkä näille voi, emme me voi viranomaismääräyksiä uhmata. Sähköisen kokouksen järjestäminen tällä aikataululla ei ollut mahdollista. Harkitsimme koronapassin käyttöönottoa, mutta se olisi ollut näin nopealla aikataululla vastoin lakia. Tämän tarkistimme juristilta, Niva kertoo.

– Onneksi ylipäätään olimme hereillä ja ehdimme perua kokouksen. Tiedotimme asiasta nopeasti sosiaalisen median kanavillamme, mutta silti muutama ihminen kävi ovella koputtelemassa ennen kokouksen alkamista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.