pääkirjoitus: Suomen, Ruotsin ja Norjan kuu­lu­mi­nen puo­lus­tus­liit­toon vah­vis­taa myös poh­joi­sen tur­val­li­suut­ta – toimiva suhde Ve­nä­jään on yhä mah­dol­li­nen

Rollo soi­koon: Juok­se­vat värit ei kah­liu­du gen­rei­hin – Ro­va­nie­me­läis­bän­din tuo­reel­la ka­sa­ris­lo­va­ril­la vie­rai­lee myös Ni­ce­pa­pis­ta tuttu solisti

Uutukaisessa kasarislovarissa Petri Korhosen rinnalla vierailee Nicepapista tuttu laulaja Heli Luokkala-Nevalainen.

Juoksevat värit eli Jarkko Mäensivu, Kristian Kaaretkoski, Ykä Jonninen ja Petri Korhonen.
Juoksevat värit eli Jarkko Mäensivu, Kristian Kaaretkoski, Ykä Jonninen ja Petri Korhonen.
Rollo soikoon

Kolmisen vuotta toiminut rovaniemeläisyhtye Juoksevat värit sisältää tuttuja kasvoja muun muassa yhtyeistä Karu arki, Iskuporakone ja Shark Shoes. Kokoonpanon ensijulkaisut, kappaleet Aikojen kadut ja Siivet, ovat nyt kuultavissa Youtubessa, ja suoratoistopalveluissa heinäkuun 9. päivä. Bändin kuulumisista kertoilee laulaja-kitaristi ja biisintekijä Petri Korhonen.


1. Millaista musiikkia tekee Juoksevat värit?

”Bändin musiikillinen perusajatus on olla täysin genreihin sitoutumaton orkesteri, johon bändin nimikin sisältää viittauksen. Biisien skaala ulottuukin aina hevistä funkin kautta folkkiin, unohtamatta ihan perinteistä valssiakaan.

Ensisinkku Aikojen kadut on helposti pureskeltava pelinavaus, kasarielkein höystettyä mukaansa tempaavaa suomipoppia. Toisen biisin nimeltä Piiri tulkitsen yhdessä kemiläisen, Nicepappi-yhtyeestä tutun laulajan Heli Luokkala-Nevalaisen kanssa. Tyylipuhdas, perinteinen kasarislovari kuljettaa kuulijansa miltei hengellisiin sfääreihin.”

"Tyylipuhdas, perinteinen kasarislovari kuljettaa kuulijansa miltei hengellisiin sfääreihin.”
Petri Korhonen
Laulaja-kitaristi, Juoksevat värit


2. Miten yhtye sai alkunsa?

”Juoksevat värit perustettiin syksyllä 2018 Rovaniemellä, kun huomasin omia biisejä kasautuneen pöytälaatikkoon jo niissä määrin, että suman purkamiselle tuli pakottava tarve. Olen itse yhtyeen laulaja-kitaristi ja aiempiin bändeihin kuuluvat muiden muassa Karu arki, Iskuporakone, Shark Shoes ja Juliet Jonesin Sydänystävät. Basistiksi luonteva valinta oli Ykä Jonninen, olimmehan soittaneet vuosia yhdessä Karussa arjessa. Rumpali Jarkko Mäensivu (mm. Syöveri, Markan Morrisonit) löytyi matkaan R-kioskin asiakasjonosta.

Huuliharppu- ja kosketinsoitinosastoa hoitaa puolestaan Kristian Kaaretkoski, jonka kanssa minulla oli jonkin aikaa roots-musaa soittava coverbändi. Kitaristeja kokoonpanossa on käynyt kokeilemassa useita, mutta vakituista ei ole vielä löytynyt. Bändin ensisinkulla lead-kitaraa soittaa Ville Valtanen.”

3. Millaisia suunnitelmia bändillä on?

”Ensijulkaisun jälkeen toiveena on löytää viimein vakituinen kitaristi, jonka kanssa sovittaa lisää biisejä mahdolliselle pitkäsoitolle. Materiaalia on valmiina kosolti ja lisää tulee koko ajan.”

Rollo soikoon -palstalla UR kyselee paikallisten muusikoiden kuulumisia sähköpostin välityksellä.