Vesistöt: Ve­si­lii­ken­teen ra­joi­tuk­sia päi­vi­te­tään Ro­va­nie­men kes­kus­tan alueel­la – ta­voit­tee­na hillitä ve­si­skoot­te­rei­den ai­heut­ta­mia hait­to­ja

Maastopalot: Kulotus oli mennä metsään tällä kertaa Po­siol­la, pe­las­tus­lai­tos va­roit­taa kui­vuu­des­ta

Rollo soi­koon: Harhala maalaa var­moil­la ve­doil­la

Harhala ikävöi jo keikoille, mutta tulevaisuuden suunnitteleminen on koronan vuoksi epävarmaa.

Kuvassa vasemmalta Takalo, Mylly, Hämäläinen, Järvenpää ja Koivisto.
Kuvassa vasemmalta Takalo, Mylly, Hämäläinen, Järvenpää ja Koivisto.
Kuva: Juuso Haarala

Rovaniemeläinen rock-bändi Harhala on saanut alkunsa yhteisestä tarpeesta tehdä piilotetut sanat ja laulut kuuluvaksi.

Yhtyeen kokoonpanossa on mukana Jussi-Pekka Koivisto kitarassa ja laulussa, Antti Takalo bassossa, Jaakko Järvenpää kitarassa ja laulussa, Ilkka Mylly rummuissa ja laulussa sekä Joonas Hämäläinen kitarassa.

Tässä kuulemme Jussi-Pekka Koiviston ajatuksia bändin tilanteesta.

Miltä kuulostaa Harhalan musiikki?

"Harhala maalaa kitaravetoista, tummanpuhuvaa suomenkielistä rockia.

Harhala koostuu viidestä keskenään eri tyylisestä soittajasta ja musiikintekijästä, mikä onkin orkesterin kantava voima. Musiikissa yhdistyy vaikutteita aina kevyestä musiikista post-rockiin – ja löytyy sieltä vivahteita niin kansanmusiikista kuin konemusiikistakin.

Tällä kokoonpanolla on julkaistu kaksi EP:tä: Ikihoure ja Valokuilu, jotka löytyvät Spotifysta. Valokuilu -EP:n julkaisukeikka toteutettiin Live stream -keikkana Oulun Tukikohdalta, ja se löytyy kokonaisuudessaan Youtubesta."

Millainen historia Harhalalla on?

"Harhala on perustettu vuonna 2016 Oulussa, minun ja Antti Takalon alkaessa yhdessä sovittamaan sanoituksiani ja sävellyksiäni todeksi. Kitaristi Jaakko Järvenpää liittyi Harhalaan kesällä 2017, jonka jälkeen sovitus ja sävellystyö jatkui kolmestaan siihen asti, kunnes rumpali Iikka Mylly täydensi kokoonpanon alkuvuodesta 2018. Harhalan alkuperäiseen kokoonpanoon on tänä keväänä liittynyt myös Joonas Hämäläinen."

Minkälaisia suunnitelmia Harhalalla on?

"Suunnitelmissa on jatkaa uuden musiikin tekemistä ja sukeltaa syvemmälle usvaan. Suunnitelmissa on mennä studioon ja julkaista uutta materiaalia, mutta aikataulua tälle ei vielä ole lukossa. Uusia värejä ja syvempiä sävyjä - harvoilla, varmoilla vedoilla.

Keikoille on ikävä ja niitä on tulossa, mutta niidenkin osalta suunnitelmat elävät vallitsevan tilanteen vuoksi."