kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

RoKin Mes­tis-jouk­kueen taus­ta­yh­tiön ulos­ot­to­ve­lat kym­men­ker­tais­tui­vat alle vuo­des­sa, re­kis­te­ris­sä jo 118 000 euron saa­ta­vat: "Kun myyntiä tulee, näistä sel­viää"

Viikonlopun Jokerit-ottelut ovat loppuunmyydyt, mikä tuo RoKille kaivattua kassavirtaa.

Rovaniemen Kiekon miesten edustusjoukkueen taustayhtiö RoKi Hockey oy:llä on yli 118 000 euron ulosottovelat. Asia selviää Ulosottolaitoksen ulosottorekisteristä.

Suurin osa RoKin ulosottoveloista on kertynyt vuonna 2023 ja enimmäkseen kesäkuukausilta. Suomen Asiakastiedon ylläpitämältä maksuhäiriö- ja luottotietomerkintälistalta selviää, että RoKille on kirjattu pelkästään vuoden 2023 aikana 43 merkintää – niistä suurin osa kesältä.

Lapin Kansa uutisoi RoKi Hockeyn veloista viimeksi tammikuussa. Tuolloin miesten edustusjoukkueen taustayhtiöllä oli vähintään 10 000 euroa maksamatonta verovelkaa sekä ulosotossa kaikkiaan 18 455 euroa.

19. lokakuuta mennessä ulosottosaatavien määrä oli siis kymmenkertaistunut tammikuusta, vaikka RoKi onkin maksanut suurimman osan tuolloin avoinna olleista rästeistään.

"Vaikka teemme positiivista tulosta, on vanhan velan määrä niin iso, että välillä joudumme näihin tilanteisiin."

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi