Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Urheilu: Suo­ma­lai­seen ju­do­val­men­nuk­seen le­veäm­mät hartiat – ro­va­nie­me­läi­nen Tuomo Seik­ku­la on yksi liiton nuorten val­men­ta­jis­ta

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Riikka Vuo­ren­maa häm­mäs­te­li lii­ken­neym­py­rää, joka syntyi kes­kel­le suo­mai­se­maa: Mitä ta­pah­tuu Kor­ka­lo­vaa­ran län­si­lai­dal­la?

Vaikeasti määriteltävät taideprojektit vetävät Riikka Vuorenmaata puoleensa. Liikenneympyrä rovaniemeläisessä suoympäristössä sysäsi hänet Vaarat-hankkeeseen, jonka ensimmäiset tulokset nähdään elo-syyskuussa.

Kun Riikka Vuorenmaan sieni- ja marjaretkien ympäristöön vedettiin tielinja Rovaniemen Korkalovaaran tuntumassa, hän kummastui. Suolle pääsy  helpottui, mutta olihan se myös hyvin ristiriitaista.

Absurdilta näyttävä liikenneympyrä tuossa ympäristössä sai hänet pohtimaan, että jotain suurempaa on tekeillä kuin soratie marjastajille.

– Ei sitä tietä noin vain nosteta suon päälle, vaan luontoon puututaan aika raskaasti, hän muistelee ajatuksiaan.

Aluksi hän vain kiinnostui maisemasta ja sen muutoksesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.