Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Riikka Karp­pi­nen ei hae jatkoa vih­rei­den va­ra­pu­heen­joh­ta­ja­na: "Teemat tun­tu­vat välillä kau­kai­sil­ta täällä maa­seu­dul­la"

Riikka Karppinen haluaa keskittyä tehtäväänsä Sodankylän valtuuston puheenjohtajana. Hän paljastaa tyytymättömyytensä vihreiden teemoihin ja toimintatapoihin: "Toiminnassa on sellaista mustavalkoisuutta, joka lisää vastakkainasettelua".

Sodankyläläinen poliitikko Riikka Karppinen ei aio hakea jatkokautta vihreiden varapuheenjohtajana.

Hän kertoo suurimmaksi syyksi päätökselleen sen, että tuli valituksi Sodankylän valtuuston puheenjohtajaksi.

– Se on hienompi vastuu kuin mitä olisin ikinä kuvitellut saavani. Montaa vaativaa tehtävää ei kannata minusta yhden ihmisen haalia, Karppinen sanoo.

Toinen syy päätökseen on se, että Karppinen on tyytymätön vihreiden toimintaan: osittain teemoihin, osittain toimintatapoihin.

– Tyytymättömyyteni ei koske vain tätä hallituskautta, vaan yleisemmin. Näen, että vihreillä on potentiaalia, mutta vihreät ei puolueena puhuttele täällä suurten kaupunkien ja Etelä-Suomen ulkopuolella asuvia. Syynä on ehkä se että teemat tuntuvat välillä kaukaisilta täällä maaseudulla, hän pohtii.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.