Mainos

REDU ra­ken­taa kam­puk­sel­leen Li­ki­lii­ke-luo­kan

Lapin koulutuskeskus REDU ottaa opetuksessaan paikallisuuden merkityksen ja siitä viestimisen yhä vahvemmin huomioon. Jokiväylän kampukselle suunnitellun interaktiivisen Likiliike-luokan arvioidaan valmistuvan uuden lukuvuoden alkuun syksyksi.

REDUn yrittäjyyden lehtori ja asiantuntijaopettaja Anne Liedes (oik.) odottaa yhdessä liiketoiminnan lehtori Maria Heikkilän (vas.) kanssa innolla uuden ajan interaktiivista luokkaa.
REDUn yrittäjyyden lehtori ja asiantuntijaopettaja Anne Liedes (oik.) odottaa yhdessä liiketoiminnan lehtori Maria Heikkilän (vas.) kanssa innolla uuden ajan interaktiivista luokkaa.

Lapin koulutuskeskus REDUn toimipisteessä koulutetaan tulevaisuuden liiketalouden sekä yrittäjyyden osaajia. Alati muuttuva maailmantilanne sekä nykyajan uudet lähestymistavat ammatin oppimiseen haastavat niin opettajia kuin opetuksen suunnittelijoita: tuoreet tavat oppia ja opettaa vaativat idearikkautta sekä paneutumista.

– Olemme täällä REDUn Jokiväylän yksikössä on havainneet, että fyysisissä luokkatiloissa tarvitaan yhä enemmän keinoja aktivoida opiskelijoita huomaamaan, kuinka asiat hoidetaan käytännön työelämässä, sanoo REDUn yrittäjyyden lehtori ja asiantuntijaopettaja Anne Liedes.

Erityisesti liiketalouden ja yrittäjyyden opinnoissa tämä on käsin kosketeltava totuus.

– Näitä taitoja ei opita ainoastaan luennoilla ja materiaaleja lukemalla, vaan opiskelijoiden tulee päästä tositoimiin mahdollisimman todenmukaisesti jo opintojen alkaessa, liiketoiminnan lehtori Maria Heikkilä toteaa.

– Näistä lähtökohdista ajatus sitten lähti kehittymään. Otimme yhteyttä Likiliikkeeseen ideamme kanssa. Halusimme luoda luokan, jonka fyysinen ympäristö simuloisi mahdollisimman hyvin todellista työelämää. REDUlle on luotu vastaavanlaisen luokka matkailun opiskelijoita varten muutamia vuosia sitten, joten luontevasti tämä tila jatkaisi hyväksi havaittua tapaa toteuttaa interaktiivinen tila myös muille opiskeltaville aloille, kertoo Liedes.

Muutamien ideointi- ja suunnittelutapaamisten tuloksena ajatuksiin piirtyi jo luokka, joka olisi Likiliikkeen paikallisuuden henkeen sisustettu ja jossa paikalliset yritykset saisivat vaivattomalla ja pienellä yhteistyöllä omasta yrityksestä miniversion opiskelijoiden työn alustaksi. Näin luokasta muodostuu oppimisympäristö, josta löytyy simuloituna kirjanpito-, henkilöstövuokraus- ja kaupanalan pisteet niin liikkeen somistukseen kuin visuaalisen markkinoinnin käytännön harjoituksiin.

REDUlle alustavasti suunniteltu 3D-kuva Likiliike-luokasta. Luokka saa ylleen Likiliikkeen tunnusomaiset värit.
REDUlle alustavasti suunniteltu 3D-kuva Likiliike-luokasta. Luokka saa ylleen Likiliikkeen tunnusomaiset värit.

“Sivukonttorit” paikallisille yrityksille

Likiliikkeen luokka rakennetaan REDUlle yhteisvoimin: kiinteiden kalusteiden sekä pohjatöiden osalta hyödynnetään talossa olevia rakennusalan sekä  pintakäsittelijöiden ohjattua opiskelijatyötä.

Likiliikkeen puolelta kartoitetaan osuvimmat yritykset mukaan yhteistyöhön sekä hyödynnetään yleisilmeessä tuttua, Likiliikkeen graafista ilmettä. Viime silauksen kokonaisuuteen tuovat itse paikalliset yritykset, joiden “sivukonttorit” saavat paikkansa luokasta.

– Olin todella innostunut heti alkuun tästä Redun ideasta. Tämä on ensinnäkin mahtava tapa tuoda esille jo opintopolun aikana arvokuluttamisen tärkeyttä omalla paikkakunnalla ja korostaa opiskelijoille paikallisen yrittäjyyden merkitystä omalla alueella, kiittelee Likiliike-päällikkö Marika Tiikkaja.

Tiikkaja näkee tämän myös upeana tilaisuutena jo alusta pitäen mukana oleville yrityksille jopa perehdyttää opiskelijoita omaan toimintaansa.

– Kirsikkana kakun päällä saamme kaikki myös edustavan paikan, jossa voimme kokoustaa tai käyttää vierailijoita tutustumassa niin Redun innovatiivisiin tiloihin kuin Likiliikkeen toimintaan, Tiikkaja iloitsee.

Likiliike-yrittäjä: Kiinnostuitko olemaan mukana Likiliike -luokassa? 

Ota yhteyttä marika.tiikkaja@likiliike.fi

Likiliikkeen Vappusuunnistus kutsuu koko perheen juhlimaan kevättä
-

Rovaniemellä on perinteisesti järjestetty koko perheen RolloVappu, joka on toivottanut kaikki vauvasta vaariin iloiseen vapunviettoon. Viime vuonna tapahtuma jouduttiin jättämään koronan takia väliin, mutta tänä vuonna turvallista tekemistä järjestetään sekä kaupunkisuunnistuksen että Facebookiin striimattavan RolloVappu-juhlan merkeissä.

Likiliikkeen Vappusuunnistus starttaa vappuaattona 30.4. aamupäivästä jatkuen vapunpäivään 1.5. klo 17 saakka. Tuolla aikavälillä kaikki halukkaat voivat noutaa Kauppakeskus Rinteenkulmasta tai Likiliikkeen verkkosivuilta kartan, jonka avulla suunnistetaan ja ratkaistaan sana-arvoitus.

Yllätyspusseja pikkusuunnistajille

Osallistuminen on täysin maksutonta ja jopa kannattavaa: Likiliike on jäsenineen valmistanut yllätyspusseja suunnistuksen suorittaneille lapsille. Yllätyspussit ovat noudettavissa vappuaatosta lähtien Rinteenkulmasta ja niitä riittää 200:lle ensimmäiselle. Lisäksi kaikki suunnistajat osallistuvat  Likiliikkeen isoon vappuarvontaan, jossa on arvottavana paikallisten toimijoiden lahjoittamia tavara- ja tuotepalkintoja sekä erilaisia lahjakortteja.

Kaikki arvontapalkinnot listataan likiliike.rovaniemi.fi-sivustolle. Tapahtuman lisätiedot löytyvät sekä Facebook-tapahtumasta Likiliikkeen Vappusuunnistus että Likiliikkeen verkkosivuilta “Tapahtumat” -osiosta.

RolloVappu Live!

Vappusuunnistus huipentuu lauantaina 1.5. klo 17 alkavaan RolloVappu-livelähetykseen, jossa on piristävää ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Tunnelman nostaa kattoon Iskuporakoneen keikka. Osallistuminen on maksutonta ja mukaan pääsee sivustolla www.rollovappu.fi.

RolloVappu-liven järjestävät yhteistyössä Rovaniemen Yrittäjät, Rovaniemen Yrittäjänaiset, Business Rovaniemi, Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut, ROKKE-kaupunkikeskustan kehittäminen, Rinteenkulman ja Revontulen kauppakeskukset sekä Likiliike.

-