Kulttuuri: Tor­nion­laak­son museon uudeksi joh­ta­jak­si Titta Kal­lio-Sep­pä

Ohje: Katso Lapin Kansan video: Näin teet ko­ro­na­vi­ruk­sen ko­ti­tes­tin oikein

Aluevaalien vaalikone: Katso sopiva ehdokas täältä

Ra­vin­to­loi­den au­ki­oloa ra­joit­ta­va asetus val­mis­tui – kes­ki­vii­kos­ta alkaen kaik­kien ra­vin­to­loi­den ovet kiinni il­ta­kuu­del­ta

Aukioloasetus on voimassa tammikuun loppuun asti.

Helsinki
-
Kuva: Anu Virtanen

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.

Jatkossa kaikki ravintolat tulee sulkea klo 18.00.  Ravintoloiden aukioloa koskeva asetus tulee voimaan ensi yöstä lähtien ja on voimassa tammikuun loppuun asti.  Rajoitukset otetaan käyttöön kaikilla leviämisalueilla.

Anniskelu kaikissa ravintoloissa päättyy klo 17, ja ravintolan saa pitää avoinna asiakkaille klo 05–18. Rajoitus koskee myös ravintoloita, jotka eivät annostele alkoholijuomia.

Ravitsemisliikkeissä, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisä- ja ulkotiloissa on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravitsemisliikkeissä on sisätiloissa käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Koronapassin käyttö ei vapauta ravintoloita rajoituksista.

Rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä eivätkä Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa toimivia ravintoloita.

Esillä hallituksen työkalupakissa on ollut myös ravintoloiden täyssulku. STT:n tietojen mukaan koronaministerit kokoontuvat tällä viikolla päättämään muun muassa, onko syytä aloittaa valmistelu ravintoloiden sulkemiseksi kokonaan.

Koronapassin käytön rajoitukset jatkuvat

Lisäksi koronapassin käytön rajoituksia jatketaan tammikuun loppuun. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

Asetus koskee kaikkia yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja, joihin kohdistuu voimassa olevia rajoituksia.

Uutista päivitetty klo 18.27.

Lue myös:

"Surua ja mur­het­ta tulee useaan per­hee­seen, jos hen­ki­lö­kun­taa jou­du­taan lo­maut­ta­maan" – hal­li­tuk­sel­ta odo­te­taan pää­tök­siä uusista ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­sis­ta