Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Räppäri Sana puhuu mie­len­ter­veys­asiois­ta avoi­mes­ti, koska siten hän voi auttaa muita – jul­ki­ses­sa kes­kus­te­lus­sa häntä är­syt­tää yksi sitkeä asia

"Hulluksi" leimaantumisen pelko voi estää mielenterveysongelmista puhumista, vaikka asenteissa on tapahtunut paljon kehitystä avoimempaan suuntaan.

Pelko hulluksi leimaantumisesta voi rajoittaa nuoria puhumasta omista mielenterveysongelmistaan ja hakemasta niihin apua. Tätä mieltä on räppäri Sana eli Sanna Rönnberg.

– Minulla on kaveri, jonka suurin pelko oli se, että hänet leimataan hulluksi, jos ystävät tai perhe saa tietää hänen kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään. On hirveää, jos tuollaista pitää edelleen pelätä, ja se estää ongelmista puhumisen tai avun hakemisen, hän sanoo.

Rönnberg on yksi niistä julkisuuden henkilöistä, jotka ovat kertoneet avoimesti omista mielenterveysongelmistaan. Ensimmäisen kerran hän tuli julkisuuteen oman elämänsä kipukohtien kanssa viitisen vuotta sitten.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi