Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ranuan kiel­tei­nen tuu­li­voi­ma­lin­jaus ei estä ET Fuelsin jät­ti-in­ves­toin­tia – "Tämä olisi kun­nal­le me­ga­luo­kan hanke"

Ranuan kunnanvaltuuston kielteinen periaatepäätös tuulivoimasta ei ole esteenä ET Fuelsin suunnittelemalle jätti-investoinnille. Irlantilaisyhtiö suunnittelee Ranualle vihreää metanolia valmistavaa tehdasta, joka toimisi omalla tuulivoimalla.

– Valtuuston linjaus ei estä tehdashanketta, vaan valtuusto voi tehdä hankkeesta erillispäätöksen. Vielä ei olla kuitenkaan siinä vaiheessa, sanoo Ranuan kunnanjohtaja Tuomas Aikkila.

Ranuan kunta julkisti torstaina, että FT Fuels kaavailee Ranualle noin 800 miljoonan euron investointia. Yhtiö rakentaisi Näätäaavalle vihreää metanolia valmistavan tehtaan, joka toimisi 35–50 omalla tuulivoimalalla.

FT Fuelsin mukaan tehdas toisi suoraan noin 60 työpaikkaa ja välillisesti noin 400 työpaikkaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.