Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Rajat ylit­tä­vää graf­fi­ti­tai­det­ta rau­ta­tie­tun­ne­lei­hin – Niin Kalk­ki­maan pappi kuin Läjä Äijälä vä­rit­tä­vät nyt Haa­pa­ran­nan ka­tu­ku­vaa

Nuorten teokset syntyivät torniolais-haaparantalaisena yhteistyönä taiteilja Anders Sunnan johdolla. Maalaaminen jatkuu kesän aikana rajan molemmin puolin.

Haaparantalaiset ja torniolaiset nuoret valaisivat aseman läheisyydessä olevat harmaat rautatietunnelit graffiititaiteella. Ohjaajana ja yhtenä maalaajista toimi tunnettu saamelaistaiteilija Anders Sunna.

Tunnettu saamelaistaiteilija Anders Sunna ohjasi nuoria, mutta ehti myös tekemään omaa taidetta, jota hän haluaa ihmisten tulkitsevan kukin omalla tavallaan.
Tunnettu saamelaistaiteilija Anders Sunna ohjasi nuoria, mutta ehti myös tekemään omaa taidetta, jota hän haluaa ihmisten tulkitsevan kukin omalla tavallaan.
Kuva: Kenttä Hannele

Nuorten maalaukset liittyvät paikallisiin asioihin ja kokemuksiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.