kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Ra­ja­lii­ken­teen ra­joi­tus­ten pur­ka­mi­ses­ta ei vielä pää­tök­siä – Ohi­sa­lo: "Ra­joi­tus­ten pur­ka­mis­ta ar­vioi­daan eri maiden tau­ti­ti­lan­tei­den poh­jal­ta"

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan rajaliikenteen rajoituksiin palataan ensi viikolla.
Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan rajaliikenteen rajoituksiin palataan ensi viikolla.
Kuva: Joel Maisalmi

Hallitus ei tehnyt vielä keskiviikkona päätöksiä rajaliikenteen rajoitusten osittaisesta purkamisesta. Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan asiaan palataan ensi viikolla.

Ohisalo kirjoitti Twitterissä, että asian valmistelu jatkuu ja rajoitusten purkamista arvioidaan eri maiden tautitilanteiden pohjalta.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi keskiviikkona Säätytalon neuvotteluihin saapuessaan, että hallituksen oli määrä käydä läpi matkustusrajoitusten tilannetta erityisesti lähialueiden eli Pohjoismaiden ja Baltian osalta. Tanska ja Norja ovat jo jonkin verran avanneet rajojaan. Viro on sallinut vapaa-ajan matkustamisen suomalaisille.

Haaviston mielestä myös karanteenisäännöt muuttuisivat, jos rajoja päätetään avata. Hänen mielestään sääntöjen pitäisi olla sellaiset, että ihmisten on niitä helppo noudattaa ja ymmärtää.