Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Raja railona aukeaa

Puolustusvoimien ex-komentaja Jarmo Lindberg totesi maaliskuussa 2022: ”Olisi hyvä, että Suomi liittyisi Natoon.” Mitä Lindberg tarkoitti?

Kun Kremlin diktaattori Vladimir Putin käynnisti 24. helmikuuta hyökkäyssotansa Ukrainaan, Lindbergin sanat voidaan tulkita välttämättömäksi jatkokommentiksi kaikelle työlle, jota Suomen maanpuolustuksen hyväksi on sodanjälkeisinä vuosikymmeninä tehty  ulkopoliittisista suhdannevaihteluista riippumatta.

Ukrainan puolustusministeriö osoitti kunnioitustaan Suomen talvisodan torjuntaihmeelle sodan alkamisen 83-muistopäivänä siteeraamalla Twitter -viestissään Mannerheimia: ”Linnoittautumisilla, tykistöllä ja ulkomaisella avulla ei ole mitään arvoa,  jos yksittäinen sotilas ei tiedä, että juuri HÄN on se, joka maataan puolustaa”.

Talvisodan opetukset ovat arvossaan maailman sotakorkeakouluissa. Ne on varmasti tarkoin opiskeltu myös Venäjällä, vaikka Stalinin puna-armeijan nöyryytykset Suomen talvisodassa onkin itänaapurissa kuitattu ”vähäpätöiseksi rajakahakaksi”.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita