Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ra­hoi­tus­va­je pu­hu­tut­taa

Ongelma tiedetään ja siitä on puhuttu hyvinvointivaltuustossa. Käytännössä hyvinvointialueen hallitus ratkoo asioita ja ne tuodaan esityksinä valtuustoon.

Syy ja seuraus asiassa on ymmärtääkseni se, että kunnat ajoivat sote-puolen menobudjetit alakanttiin tietäen, että sote-uudistus tulee. Ja kun se sitten tuli, hyvinvointialueet budjetoivat pitkälti tulevat menonsa olemassa olevien menokehyksien varaan. Niihin laitettiin "lisäyksiä", kuten Lapille muistaakseni plus 60–80 miljoonaa euroa, jotta raha varmasti tulisi riittämään.

Kun vertailuluvut kunnilta, joista lähdettiin liikenteeseen, olivatkin jo valmiiksi alimitoitettuja, siitä se ongelma sitten syntyikin.

Esitin jo alussa huoleni siitä, että tästä tuleekin vain kallis poliittinen hallintohimmeli aidon tekemisen sijaan. Tämä jää nähtäväksi, mutta parhaamme tietenkin yritämme, että Lapin asukkaille tarvittavat palvelut järjestetään, kun ne on pakko heille järjestää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.