Talousrikosepäilyt: Pel­lo­lai­sen ho­tel­li­yri­tyk­sen kon­kurs­si oi­keu­des­sa – ­syyt­tä­jä vaatii yrit­tä­jäneli­kol­le van­keut­ta ja lii­ke­toi­min­ta­kiel­to­ja va­ka­vis­ta ta­lous­ri­kok­sis­ta

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Py­sä­köin­ti kal­liim­pi kuin mat­ka­lip­pu

Rovaniemen rautatieasemalla on siirrytty maksulliseen pysäköintiin. Tämä aiheuttaa varsin erikoisia tilanteita.

Eräs eläkeläinen suunnitteli matkaa Rovaniemeltä Tampereelle. Matkalippu kuulosti varsin huokealta: meno-paluu 44 euroa. Matkustushalut loppuivat, kun tietoon tuli auton pysäköintimaksu suunnitellun viikon matkan ajalle. Se on 10 euroa vuorokaudelta eli viikossa pysäköintimaksua kertyy 70 euroa. Se on lähes kaksi kertaa matkalipun hinta.

Rovaniemen rautatieasemalla pysäköintiä hallinnoi Finnpark Oy. Pysäköinnin saa Moovy-sovelluksella. Siinäkin monella vanhemmalla ihmisellä tulee tenkkapoo. Sovellus vaatii älypuhelinta. Sitä ei kaikilla ole.

VR:n tekemä digiloikka vaikeuttaa monen ihmisen matkustamista etenkin, kun lippujenkin saanti on tehty yhä vaikeammaksi. Esimerkiksi makuulippua ei saa edes älypuhelimella, vaan soittamalla VR kalliiseen palvelunumeroon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.