Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Puu­tuot­teet on hii­li­va­ras­to

Ajattelemme metsiä herkästi vain hiilinieluna, mutta on ymmärrettävä, että vain hyvin hoidettu metsä kasvaa ja kasvu sitoo hiilidioksidia. Samaan aikaan aikaisemmin kaadetut ja sahatut tukit on jalostettu rakennuspuutavaraksi ja sisustuspaneeleiksi. Ne toimivat edelleen hiilivarastona ja ahoilla kasvaa terve uusi sukupolvi metsää, joka vuorostaan imee hiilidioksidia kasvaessaan.

70–100 vuoden iässä kasvu on ohittamassa aktiivisimman vaiheen ja silloin uusi puusukupolvi on valmis siirrettäväksi jalosteina rakennuksiin, jotka toimivat taas hiilivarastona. Iäkkäämpiäkin puita jalostetaan hankinta-alueellamme hitaan kasvun takia.

Isäni avohakkasi 60 vuotta sitten eräältä 19 hehtaarin palstalta tukit jalostukseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.