Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Puun­ja­los­tus­yri­tys Pölkky oy on myyty Itä­val­taan

Itävaltalainen Pfeifer Holding GmbH on allekirjoittanut sopimuksen puunjalostusyritys Pölkky Oy:n ostosta. Kauppa vahvistaa Pfeiferin asemaa yhtenä Euroopan johtavista puunjalostusyrityksistä ja valmistelee sitä vastaamaan kansainväliseen kilpailuun. Pölkyn brändi, johto ja toiminnot jatkavat ennallaan, kerrotaan tiedotteessa.

Pölkky on ollut perustamisestaan, vuodesta 1968 alkaen Virranniemen perheen omistuksessa. Pölkky on Pohjois-Suomen suurin yksityinen puunjalostaja työllistäen 420 henkilöä, ja sen vuosittainen liikevaihto on noin 200 miljoonaa euroa. Osana Pfeifer Groupia, se tulee jatkamaan suunnitellusti investointiohjelmaansa vuosina 2022–2024.

”Olemme innoissamme mahdollisuuksista, mitä kauppa tuo tullessaan. Pölkky on hyvin hoidettu perheyritys, jolla on osaava henkilöstö ja johto, ainutlaatuinen sijainti Pohjois-Suomen metsien äärellä sekä arvokas markkina-asema. Tämän vuoksi Pölkky tukee täydellisesti kasvustrategiaamme, Pfeifer Holding GmbH:n toimitusjohtaja Michael Pfeifer sanoo tiedotteessa.

Pfeifer Holdingin kolmihenkiseen johtoon kuuluu toimitusjohtaja Michael Pfeifer, tekninen johtaja Clemens Pfeifer ja talousjohtaja Ewald Franzoi.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita