Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Puu­lans­si asuin­käyt­töön

Puulanssia Rovaniemen Korkalovaaran kupeessa hallinnoi VR. Puuta rahdataan kuorma-autoilla kapeita teitä myöten. Miksi ei ryhdytä neuvottelemaan alueen haltijan kanssa aluevaihdosta etelämpänä olevaan maahan, missä on raskasta liikennettä kestävä tiestö ja missä haketetaan puutavaraa jo nyt suuria määriä?

Alueella toimii raskaan liikenteen korjaamoita ja tavaraterminaaleja. Lanssi sopisi kuin nenä päähän sinne. Hyöty olisi molemminpuoleinen. Kaupunki saisi mainiota rakennusmaata läheltä keskustaa. Alueelle voisi kilpailuttaa kerrostaloja ja panna kriteeriksi vaikka yli kymmenen kerrosta. Halvemmaksi tulisivat neliöhinnat, kun maapohjakustannukset jakautuisivat useammalle neliölle.

Saisimme näyttävän kerrostaloalueen kaupunkiimme. Korkeat rakennukset soveltuisivat hienosti Korkalovaaran kupeeseen jo siksi, kun alue on matalaa vaaraan verrattuna. Onko edes yritetty neuvotella?

Toinen asia on vuosikaudet tyhjyyttään ollut Oppipoika.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.