Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Puu­lans­si asuin­käyt­töön

Puulanssia Rovaniemen Korkalovaaran kupeessa hallinnoi VR. Puuta rahdataan kuorma-autoilla kapeita teitä myöten. Miksi ei ryhdytä neuvottelemaan alueen haltijan kanssa aluevaihdosta etelämpänä olevaan maahan, missä on raskasta liikennettä kestävä tiestö ja missä haketetaan puutavaraa jo nyt suuria määriä?

Alueella toimii raskaan liikenteen korjaamoita ja tavaraterminaaleja. Lanssi sopisi kuin nenä päähän sinne. Hyöty olisi molemminpuoleinen. Kaupunki saisi mainiota rakennusmaata läheltä keskustaa. Alueelle voisi kilpailuttaa kerrostaloja ja panna kriteeriksi vaikka yli kymmenen kerrosta. Halvemmaksi tulisivat neliöhinnat, kun maapohjakustannukset jakautuisivat useammalle neliölle.