ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Put­ki­las­ku jäi Ke­mi­jär­ven kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pöy­däl­le ja Hau­ta­nie­mi pa­lau­tui val­mis­te­luun

Kemijärven kaupunginhallitus jätti maanantaina Patokankaan sellutehdastontin vesiputkea koskevan laskun pöydälle. Ensin hallitus haluaa selvyyden hankkeen omistusjärjestelyistä, sillä Boreal Bioref oy asetettiin huhtikuussa konkurssiin ja ympäristö- ja vesitalouslupa on Vataset Teollisuus oy:llä.

Lapin käräjäoikeudessa istutaan alas lokakuun lopussa pohtimaan yritysten sisäisten järjestelyiden laillisuutta.

Putkilasku on pyörinyt virkamiesten ja päättäjien pöydillä jo pitkään, sillä alunperin Kemijärven lämpö ja vesi oy, kaupunki ja Boreal Bioref oy tekivät sopimuksen, että kaupunki maksaa siirron ja perii sen myöhemmin yhtiöltä.

Lukuisten vaiheiden jälkeen lasku on pysynyt avoimena, vaikka viime vuoden toukokuussa kaupunginhallitus jo päätti lisätä 145 000 euron summan teollisuustontin tasearvoon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.