Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Purran ja Puiston lisäksi pe­rus­suo­ma­lais­ten pu­heen­joh­ta­jak­si pyrkii neljä muuta ihmistä

Eniten tunkua on puoluesihteerin tehtävään, johon hakee yhdeksän ihmistä.

Helsinki
Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purraa pidetään puolueen puheenjohtajakisan ennakkosuosikkina.
Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purraa pidetään puolueen puheenjohtajakisan ennakkosuosikkina.
Kuva: Pekka Sipola/Compic

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi oli maanantaihin mennessä hakenut yhteensä kuusi ihmistä, puolue kertoi. Hakijoiden joukossa ovat odotetusti kansanedustaja ja kisan ennakkosuosikkina pidetty Riikka Purra sekä kansanedustaja Sakari Puisto.

Heidän lisäkseen paikkaa tavoittelee neljä muuta ihmistä, jotka ovat valtakunnan politiikassa vähemmän tunnettuja. Hakijoiden joukossa ovat Zara Villikka Kotkasta, Ossi Tiihonen Lohjalta, Kristiina Ilmarinen Salosta ja Urpo Vähäranta Kirkkonummelta.

Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja ja eduskunnan toinen varapuhemies Juho Eerola on kertonut paljastavansa vasta elokuun toisena päivänä, lähteekö mukaan puolueensa puheenjohtajakisaan.

Eniten tunkua puolueessa on puoluesihteerin paikalle, jota tavoittelee yhteensä yhdeksän ehdokasta. Nykyinen puoluesihteeri Simo Grönroos tavoittelee jatkokautta. Hänen paikkaansa ovat havittelemassa myös Venäjä-tutkija ja Suomen Perusta -ajatushautomon hallituksen puheenjohtaja Arto Luukkanen, Venni Härkönen, Ely Rositawati Michiko Helena Tanaka, Maiju Tapiolinna, Jarno Manni, Henna Kajava, Markku Palomäki ja Jyrki Lohi.

Puheenjohtaja valitaan Seinäjoen puoluekokouksessa elokuussa. Puoluetoimisto pyysi ilmoittautumisia puoluekokouksen henkilövaaleihin viime perjantaihin mennessä, mutta puoluekokouksessakin voi ilmoittautua ehdolle.

Seinäjoen puoluekokoukseen on tähän mennessä ilmoittautunut hieman yli 2 100 ihmistä. Perinteisesti vielä kokouspaikalla ilmoittautuu noin sata ihmistä, kertoi tiedotteessa puoluevirkailija Matti Putkonen.

Nykyinen puoluejohtaja Jussi Halla-aho kertoi kesäkuussa, ettei hae jatkoa.

Varapuheenjohtajan paikkaa tavoittelee muun muassa Leena Meri

Varapuheenjohtajistoon on hakemassa viisi kansanedustajaa.

Ensimmäisen varapuheenjohtajan paikkaa tavoittelee kaksi kansanedustajaa, Leena Meri ja Jari Ronkainen. Toisen varapuheenjohtajan pestiä hakee niin ikään kaksi kansanedustajaa: Arja Juvonen ja Mauri Peltokangas. Heidän lisäkseen tehtävään pyrkivät Eliisa Panttila ja Kristiina Ilmarinen.

3. varapuheenjohtajan kisaan ovat ilmoittautuneet kansanedustaja Veikko Vallin ja lisäksi Mira Nieminen, Jeppe Isberg  ja Ville-Veikko Elomaa.