Rakentaminen: Bud­jet­ti paukkui rajusti yli: Lapin kes­kus­sai­raa­lan laa­jen­nus maksaa jopa 40 mil­joo­naa euroa ar­vioi­tua enemmän

Uutisanalyysi: Su­per­tap­pa­jia vai nälkään kuol­lei­ta poroja?

Kolumni: Kuka ha­luaa­kaan sopia työ­eh­dois­ta ja pal­kois­ta pai­kal­li­ses­ti ja kuka taas ei?

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Tilaajille

Puo­lus­tus­voi­mat torjuu koronaa pak­ki­ruual­la – "Onhan tässä omat haas­teen­sa, mutta ylei­ses­ti maas­to­ruo­kai­lu on ihan hyvin jär­jes­tet­ty"

Maastoruokailu tietää hieman lisää työmäärää varuskunnassa, mutta lisää koulutuksen joustavuutta.

Henrik Pohjanen ja Samuli Ruotsalainen ovat tyytyväisiä maastossa tarjottavan ruuan laatuun.
Henrik Pohjanen ja Samuli Ruotsalainen ovat tyytyväisiä maastossa tarjottavan ruuan laatuun.
Kuva: Elina Melamies

Mäntykankaalla kulkeva yli 40 ihmisen jono on yli kahden metrin turvavälien vuoksi niin väljä, ettei sitä aluksi hahmota jonoksi. Se kulkee kohti kolmea ruuanjakelupistettä Kyläjärven ampuma-alueella Sodankylässä, jossa Jääkäriprikaatin kranaatinheitinjoukkue harjoittelee. On lounaan aika.

Ensimmäiseksi sotilaan käsiin annostellaan käsidesiä. Kun kädet ovat puhtaat, hän jatkaa valitsemaan näkkileipiä ja päällisiä. Leivät ojennetaan hänelle kumikäsineillä. Muovipussilla vuorattuun ruokapakkiin hän saa annoksen lämmintä ruokaa. Tänään se on broilerilasagnettea.