Tilaajille

Puo­lus­tus­voi­mat torjuu koronaa pak­ki­ruual­la – "Onhan tässä omat haas­teen­sa, mutta ylei­ses­ti maas­to­ruo­kai­lu on ihan hyvin jär­jes­tet­ty"

Maastoruokailu tietää hieman lisää työmäärää varuskunnassa, mutta lisää koulutuksen joustavuutta.

Henrik Pohjanen ja Samuli Ruotsalainen ovat tyytyväisiä maastossa tarjottavan ruuan laatuun.
Henrik Pohjanen ja Samuli Ruotsalainen ovat tyytyväisiä maastossa tarjottavan ruuan laatuun.
Kuva: Elina Melamies

Mäntykankaalla kulkeva yli 40 ihmisen jono on yli kahden metrin turvavälien vuoksi niin väljä, ettei sitä aluksi hahmota jonoksi. Se kulkee kohti kolmea ruuanjakelupistettä Kyläjärven ampuma-alueella Sodankylässä, jossa Jääkäriprikaatin kranaatinheitinjoukkue harjoittelee. On lounaan aika.

Ensimmäiseksi sotilaan käsiin annostellaan käsidesiä. Kun kädet ovat puhtaat, hän jatkaa valitsemaan näkkileipiä ja päällisiä. Leivät ojennetaan hänelle kumikäsineillä. Muovipussilla vuorattuun ruokapakkiin hän saa annoksen lämmintä ruokaa. Tänään se on broilerilasagnettea.