Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Puo­lus­tus­tah­toa ei murra kukaan

Reilut 80 vuotta sitten Suomi joutui sotaan ja nuoret miehet marssivat rintamalle huonoissa varusteissaan. Naiset jäivät kotirintamalle.

Nyt Ukrainassa Venäjän nostama tappaminen suuntautuu suoraan 44 miljoonaisen kansan asuntoihin ja infraan aiheuttaen valtavan pakolaisongelman keskellä Eurooppaa. Sota, jos sitä edes sodaksi voi kutsua, tapahtuu tappokoneilla siviileihin: lapsiin, vanhuksiin, vammaisiin ja kaikkiin suojattomiin, jotka joutuvat pakenemaan eri puolille Eurooppaa.

Tässä sodassa ei ole rintamaa, eikä kotirintamaa. Kaikki Ukrainan ihmiset ovat vaarassa. Onneksi ehkä noin 20 miljoonalla ukrainalaismiehellä on ase kädessä ja he puolustavat kotimaataan.

On selvää, että raukkamaisen hyökkäyksen syyttä nostattaneen Venäjän olo käy hankalaksi sodan pitkittyessä. Se joutuu vetäytymään verissä päin, kuten Suomen rajalta aikanaan.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi