Pääkirjoitus: Kylien ke­hit­tä­mis­sää­tiön al­ku­pää­omas­ta on tehtävä eri­tyis­ti­lin­tar­kas­tus, to­tuu­den sel­vit­tä­mien on kaik­kien etu

kolumni: Päi­vä­kir­ja: Re­ser­vi­läis­toi­min­ta tuo so­pi­vas­ti jän­ni­tys­tä ta­sai­seen arkeen

Kolumni
Tilaajille

Pu­he­lin­ad­dik­tin tun­nus­tuk­sia

Pari vuotta sitten käytiin vielä kiivasta keskustelua ruutuajasta ja siitä paljon sitä olisi enintään hyvä olla. Muistan suosituksen joskus olleen 2-3 tuntia päivässä ja erityisesti nuorten ruutuajasta kannettiin huolta. Nykyään tällaiseen tavoitteeseen pääsee tuskin kukaan, ja elämä globaalin pandemian keskellä on väistämättä kasvattanut ihmisten aikaa näyttöjen ääressä.

Oma ruutuaikani on hyvänä viikkona keskimääräisesti kuusi tuntia viikossa ja pahimmillaan vietän yli kahdeksan tuntia päivästä puhelimella. Kahdeksan tuntia on kolmasosa päivästä eli tätä menoa käytän kolmanneksen elämästäni puhelimen ääressä. Tähän toki voidaan lisätä päälle vielä viime kevään etäopiskelut ja kesän etätyöt, puhumattakaan Netflixin ääressä vietetyistä tunneista. Suurin osa valveillaolostani tapahtuu näytön ääressä. Toisin sanoen kärsin suuresta puhelinaddiktiosta.