Mainos

Pu­heen­vuo­ro kylien yrit­tä­jil­le – ”Y­rit­tä­jät itse tie­tä­vät par­hai­ten, min­kä­lais­ta tukea kai­paa­vat”

Uusi alueellisten palveluiden päällikkö Anne Puroaho uskoo osallistamiseen ja tiiviiseen vuoropuheluun eri toimijoiden välillä. Hän haluaa yrittäjät mukaan kehittämistyöhön.

Yrittäjä Taija Aikio (oik.) on tyytyväinen siihen, että kaupunki tarjoaa yrittäjille palveluita, joissa vuoropuhelu on aktiivista. Aikion vieressä istuu Rovaniemen alueellisten palveluiden päällikkö Anne Puroaho.
Yrittäjä Taija Aikio (oik.) on tyytyväinen siihen, että kaupunki tarjoaa yrittäjille palveluita, joissa vuoropuhelu on aktiivista. Aikion vieressä istuu Rovaniemen alueellisten palveluiden päällikkö Anne Puroaho.

Rovaniemen alueellisten palveluiden päällikkönä aloitti elokuussa Anne Puroaho. Puroahon vastuulla ovat elävät kylät ja yrittäjyys. Tarkoituksena on yksinkertaistaa ja selkeyttää alueellisten palveluiden toimintamallia niin, että yrittäjät tietävät, mistä voivat saada apua.

– Uskon osallistavaan toimintaan. Yrittäjät itse tietävät parhaiten, minkälaista tukea kaipaavat, Puroaho sanoo.

Puroahon virka on monipuolinen yhdistelmä asioiden valmistelua ja toteuttamista sekä kehittämistyötä Rovaniemen kylien ja maaseudun elinvoiman hyväksi. Hän toimii esimerkiksi esittelijänä elinvoimalautakunnan alaisessa Kylien kehittämisjaostossa, joka mahdollistaa vuoropuhelun luottamuselinpuolen kanssa. Myös Business Rovaniemi on toiminnassa tiiviisti mukana.

Aktiivinen vuoropuhelu hyödyttää kaikkia

Yksi yrittäjäedustaja Kylien kehittämisjaostossa on Kivitaipaleen kylässä yritystä pyörittävä Taija Aikio. Poronnahkaisia käsitöitä valmistavan Wigel Oy:n toimitilat sijaitsevat perheen autotallissa.

Aikio näkee suurimpana haasteena yrityksen kasvulle toimitilojen puutteen.

– Pyöritämme yritystä yhdessä äitini Jaana Aikion kanssa. Viime keväänä pohdimme Rovaniemen keskustassa sijaitsevan Arctic Design Shopin ostamista. Olin yhteydessä Business Rovaniemeen ja sain sieltä hyviä näkökulmia ja vahvistusta suunnitelmillemme.

Aikiot ostivat liikkeen, joka toimii nyt myös Wigel Oy:n tehtaanmyymälänä. Taija Aikio on tyytyväinen siihen, että kaupunki tarjoaa yrittäjille palveluita, joissa vuoropuhelu on aktiivista.

– Pidän myös tärkeänä sitä, että meille tiedotetaan tapahtumista ja esimerkiksi tarjolla olevista tukipalveluista.

Puroaho tunnistaa yrittäjien tarpeen.

– Näen, että työni on toimia eräänlaisena linkkinä eri toimijoiden välillä. Voin tuoda toimijoita yhteen ja pohtia ratkaisuja yhdessä heidän kanssaan. Haluan lisätä yrittäjien tietoisuutta siitä, että he voivat olla vaikuttamassa omiin asioihinsa.

Mikä on Business Rovaniemi?
  • Rovaniemen kaupungin elinkeino- ja yrityspalvelut
  • Autamme yrittäjiä sijoittumaan, aloittamaan, kehittämään ja investoimaan Rovaniemellä
  • Palvelut: yritysneuvonta, perustamis-, omistajanvaihdos-, kasvu- ja kansainvälistymispalvelut, innovaatio- ja kehittämispalvelut, aluekehitys- ja maaseutualueen koordinointi, kansainvälisten asioiden hoito sekä elinvoiman tiedotus ja viestintä. Avullamme löytyvät myös tila-, tontti-, hankinta- ja työllisyyspalvelut.
  • Myönnämme kehittämisapuna hakemuksesta Yrityspalveluseteliä; vuosina 2020–2021 hakemuksia yhteensä 133 kpl, myönnetty 58 kpl ja näistä 47:ssä on ollut palveluntuottajana rovaniemeläinen yritys. Seuraava haku helmikuussa 2022. 
  • Asiakaspalvelu: Ainonkatu 1, klo 8-16, puh. 040 120 6644, yrityspalvelut@rovaniemi.fi
  • Verkkopalvelut: www.businessrovaniemi.fi 
Liikahuksessa yrittäjät auttavat toisiaan
Uudessa maksuttomassa keskustelutapahtumassa Liikahuksessa yrittäjät saavat ohjeita ja oppeja elävästä elämästä, toisiltansa oppien.
-

Älä jämähä! Liikahuksessa yrittäjät auttavat toisiaan liikahtamaan eteenpäin.

Business Rovaniemen, kansainvälisen arktisen muotoilupääkaupungin palvelumallin luominen -hankkeessa (EU-hanke: PK-yritystoiminnan kilpailukyky) kehittämä Liikahus on tarkoitettu yrityksille, jotka ovat joko alkuvaiheessa yrittäjän taivalta tai tavoittelevat jo seuraavaa kehitysvaihetta.

Keskustelutapahtumassa paikalliset yrittäjät pääsevät tapaamaan kaksi kokenutta, vierailevaa liikahtajaa, jotka sparraavat ja jakavat omat vinkkinsä onnistumisen tielle.

– Paikalla on aina valtakunnallisesti menestyneitä yrityksiä sekä kaksi paikallista, niin sanottu haastajaparivaljakko. Mukana on pariälyä ja parviälyä, Business Rovaniemen Taina Torvela esittelee.

Liikahuksen päätehtävänä on edistää yritysten innovaatioita sekä rohkaista yrityksiä kunnianhimoiseen kasvuun ja kehittämiseen.

– On tärkeää, että kaupungissamme yrityksille luodaan tukipalveluita ja menestymisen edellytyksiä, summaa Torvela.

Älä jämähä, lähde rohkeasti mukaan! Liikahus-tapahtumat järjestetään Rovaniemellä: 16.12., 10.2. ja 22.3.

Lisätietoja: www.businessrovaniemi.fi