Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Psy­ko­te­ra­peut­te­ja olisi tar­jol­la – miksi Kela ei korvaa perhe- ja pa­ri­te­ra­peu­tin antamaa yk­si­löp­sy­ko­te­ra­piaa?

Oululainen perhe- ja pariterapiaan erikoistunut psykoterapeutti Minnamaria Salminen ihmettelee, miksi hän ei voi antaa yksilöpsykoterapiaa Kela-korvattavana, vaikka pystyy tarjoamaan sitä itse maksaville ja työterveyshuollon asiakkaille.

Perhe- ja pariterapiaan erikoistuneelle psykoterapeutti Minnamaria Salmiselle tulee kyselyjä Kela-korvattavasta yksilöpsykoterapiasta, mutta hän ei voi antaa sitä.

– Olen Valviran laillistama psykoterapeutti. Voin tarjota yksilöpsykoterapiaa itse maksaville asiakkaille sekä vakuutusyhtiöiden ja työterveyshuollon asiakkaille. Valvira ei erottele psykoterapeutteja suuntauksen mukaan kuten Kela.

Hän on käynyt käynyt kolmen ja puolen vuoden koulutuksen, johon kuuluu samalla tavalla teoriaopintoja ja pitkä työnohjaus kuin yksilöpsykoterapeutin koulutukseenkin. Hän halusi suuntautua juuri pari- ja perheterapiaan, koska katsoi, että yksilön ongelmat nivoutuvat perhesuhteisiin.

Taustaltaan Salminen on sosionomi, joka on tehnyt töitä erityislapsiperheiden ja muiden omaishoitoperheiden kanssa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi