tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pre­si­dent­ti­eh­dok­kais­ta Reh­nil­lä suu­rim­mat ve­ro­tet­ta­vat tulot – ul­ko­mail­la an­sain­nei­den Stubbin ja Ur­pi­lai­sen tulot eivät näy

Keskustan tukema Rehn tienasi viime vuonna lähes 290 000 euroa.

Helsinki
Presidenttiehdokas Olli Rehnillä (kesk.) oli viime vuonna eniten tuloja muihin presidenttiehdokkaisiin nähden.
Presidenttiehdokas Olli Rehnillä (kesk.) oli viime vuonna eniten tuloja muihin presidenttiehdokkaisiin nähden.
Kuva: Jarno Pellinen

Verotietojen perusteella presidenttiehdokkaista tienasi viime vuonna eniten Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.). Valitsijayhdistyksen kautta presidentin tehtävää tavoittelevan, keskustan tukeman Rehnin tulot, lähes 290 000 euroa, olivat kokonaan ansiotuloja.

Tulotiedot eivät kaikilla ehdokkailla ole kuitenkaan kattavia, koska osa ehdokkaista on työskennellyt ulkomailla. Verotiedoissa ei näy tuloja, joita ei veroteta Suomessa.

Kokoomuksen ehdokkaalla Alexander Stubbilla oli Suomessa viime vuonna ansiotuloja noin 14 000 euroa. Hän toimi professorina ja yksikön johtajana Italian Firenzessä toimivassa EU-yliopistossa.

Samoin komissaari Jutta Urpilaisella (sd.) oli Suomen verotiedoissa vain 3 000 euroa pääomatuloja. Urpilaista ei ole vielä virallisesti nimitetty SDP:n presidenttiehdokkaaksi.

Harkimolle yhteensä 188 000 euroa

Liike Nytin puheenjohtaja ja presidenttiehdokas Harry Harkimon tulot olivat noin 188 000 euroa, josta ansiotuloja noin 150 000 euroa ja pääomatuloja vajaat 39 000 euroa.

Valitsijayhdistyksen kautta presidentin tehtävää tavoitteleva, vihreiden tukema Pekka Haavisto (vihr.) tienasi viime vuonna 163 000 euroa. Tästä pääomatuloja oli reilut 2 000 euroa. Hän toimi viime vuonna ulkoministerinä pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksessa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja ehdokas Li Anderssonin (vas.) ansiotulot olivat noin 162 000 euroa, ja pääomatuloja ei ollut. Hän toimi viime vuonna opetusministerinä.

Valitsijayhdistyksen kautta presidentiksi pyrkivä Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola (sit.) tienasi noin 158 000 euroa. Ne olivat kokonaisuudessaan ansiotuloja.

Jussi Halla-ahon (ps.) tulot olivat noin 124 000 euroa, josta pääomatuloja oli noin 4 700 euroa. Hän oli viime vuonna kansanedustaja ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja presidenttiehdokas Sari Essayahin (kd.) tulot olivat noin 114 000 euroa, josta pääomatuloja reilut 5 000 euroa. Hän toimi viime vuonna kansanedustajana.