Lapin sää: En­sim­mäi­nen 20 asteen ylitys mi­tat­tiin Yli­tor­niol­la – ke­säis­tä lämpöä jatkuu Lapissa he­la­tors­tai­hin saakka

Remontointi: Saa­ta­vuus hei­ken­ty­nyt osassa te­ras­si- ja sau­na­ra­ken­ta­mi­ses­sa käy­te­tyis­tä puu­la­jeis­ta – sota Uk­rai­nas­sa voi vai­keut­taa suo­ma­lais­ten re­mon­toin­tia

Pre­si­dent­ti Nii­nis­tö aikoo soittaa Pu­ti­nil­le – "En ole ih­mi­nen, joka li­vah­taa kulman taakse"

Edellisen kerran presidentit keskustelivat maaliskuussa.

Arkistokuvassa Niinistö ja Putin ovat tapaamisessa Kremlissä.
Arkistokuvassa Niinistö ja Putin ovat tapaamisessa Kremlissä.
Kuva: Kremlin lehdistöpalvelu

Presidentti Sauli Niinistö aikoo soittaa Venäjän presidentille Vladimir Putinille, kertoo uutistoimisto TT. Niinistö sanoi useille ruotsalaisille viestimille antamassaan haastattelussa aikovansa todeta Putinille, että tilanne on muuttunut, kuten he molemmat tietävät.

– En ole sellainen ihminen, joka vain livahtaa kulman taakse, Niinistö perusteli puhelua.

Hän ei kuitenkaan halunnut kertoa, milloin soitto tulee tapahtumaan. Edellisen kerran presidentit keskustelivat maaliskuussa.

"Venäjän reaktiot olivat odotettuja"

Niinistö sanoi haastattelussa myös, että Venäjän reaktiot presidentti Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin (sd.) torstaiseen tuen ilmaisuun Nato-jäsenyydelle olivat odotettuja. Hän totesi, että on kuitenkin epäselvää, mitä Venäjän uhkaukset käytännössä tarkoittavat.

– En usko, että tulee mitään sotilaallisia hyökkäyksiä. Sen sijaan on hyvin mahdollista, että hybridimaailmassa tapahtuu jotakin, Niinistö ennakoi.

Hän toisti haastattelussa myös, miten Suomen ja Ruotsin olisi suotavaa liittyä Natoon yhdessä.