Posti Group tuu­let­ti hal­lin­toaan – Sanna Su­van­to-Har­saae hal­li­tuk­sen uudeksi pu­heen­joh­ta­jak­si

Osinkoa jaetaan lähes 30 miljoonaa euroa.


Kokenut hallitusammattilainen Sanna Suvanto-Harsaae on Posti Groupin hallituksen uusi puheenjohtaja.
Kokenut hallitusammattilainen Sanna Suvanto-Harsaae on Posti Groupin hallituksen uusi puheenjohtaja.

Posti Groupin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu hallitusammattilainen Sanna Suvanto-Harsaae. Hän korvaa tehtävässä Markku Pohjolan, toisen hallitusammattilaisen, joka olisi ainakin alkuvuoden tietojen mukaan ollut halukas jatkamaan puheenjohtajana.

Postin tiedotteen mukaan sen paremmin Pohjola kuin varapuheenjohtaja Suvi-Anne Siimes eivät kuitenkaan ole enää käytettävissä hallituksen jäseniksi. Silti Pohjola toimii vielä jonkin aikaa hallituksen neuvonantajana.

Suvanto-Harsaae on Altian hallituksen puheenjohtaja ja muun muassa SAS:n hallituksen jäsen. Hänellä on kokemusta logistiikasta, vähittäiskaupasta ja digitaalisten kanavien kehityksestä.

– Posti toimii markkinoilla, jotka ovat suuressa murroksessa ja joissa seuraavat 3-4 vuotta ovat ratkaisevia tulevaisuuden menestyksen kannalta, uusi puheenjohtaja toteaa tiedotteessa.

– Uskon, että laaja strateginen ja kaupallinen osaamiseni tulee olemaan hyödyllinen Postille tässä muutoksessa.

Viime vuodelta osinkoa 29,8 miljoonaa

Uusina jäseninä Posti Groupin torstainen yhtiökokous valitsi hallitukseen myös hallitusammattilainen Raija-Leena Hankosen, varatuomari Harri Hietalan, henkilöstöjohtaja Sirpa Huuskosen ja strategiajohtaja Hanna Vuorelan.

Vanhoista jäsenistä hallituksessa jatkavat hallitusammattilainen Frank Marthaler, finanssineuvos Minna Pajumaa ja hallitusammattilainen Per Sjödell sekä henkilöstön edustajana Pertti Miettinen. Varapuheenjohtajana toimii Sjödell.

Hallintoneuvoston puheenjohtajana jatkaa Aki Lindén ja varapuheenjohtajana Atte Harjanne.

Hallituksen ehdotuksen mukaisesti yhtiökokous päätti, että osinkoa jaetaan vuoden 2019 tuloksen perusteella 29,8 miljoonaa euroa.