Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Po­siol­la ja Sal­las­sa ke­rä­tään elo­kuus­sa maa­pe­rä­näyt­tei­tä – tu­los­ten pe­rus­teel­la pää­te­tään alueil­le mah­dol­li­ses­ti haet­ta­vis­ta mal­min­et­sin­tä­lu­vis­ta

Teknologiamineraalien malminetsintää tekevä Latitude 66 Cobalt kerää elokuun aikana maaperänäytteitä Posiolla ja Sallassa.

Yhtiöllä on alueilla Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin vahvistamia varausalueita. Nyt tutkittavien alueiden varaus päättyy toukokuussa 2023. Tutkimustyön tulosten perusteella yhtiö tekee päätöksiä alueille mahdollisesti haettavista malminetsintäluvista.

Elokuussa alkavasta näytteidenotosta on ilmoitettu noin 40 maanomistajalle kirjeillä, jotka on postitettu kuluvan viikon aikana.

– Jokaisessa kirjeessä on mukana kartta kunkin kiinteistön näytteenottoalueiden sijainnista ja tarkempaa tietoa näytteenottotavoista, yhtiön viestinnästä vastaava Jussi Lähde kertoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.